Andelsbolig frem for lejebolig

Der er mange fordele ved at optage et andelsboliglån fremfor at bo til leje. I stedet for at man betaler penge lige ned i udlejers lomme, har man mulighed for at betale af på sit lån, som reelt er en opsparing til sig selv. Det skaber noget friværdi, som kan geninvesteres. Det betyder ligeledes at hvis man på et tidspunkt sælger sin andel, ved man have gode muligheder for at komme ud med penge på lommen, såfremt at andelen som minimum har samme værdi som da man købte den. Derudover har man et rentefradrag, som tilgodeser bolig og andelsboligejere. Man står selv for istandsætningen, hvilket man ikke gør, når man bor til leje. Men man har mulighed for at lave nogle forbedringer, som kan være med til at hæve prisen, når den skal sælges. Der er rigtig mange andele til salg i disse tider og det er en god idé at optage et andelsboliglån, da der er meget der tyder på at boligværdierne i al almindelighed vil stige over den næste årrække.

Umiddelbart er der kun én positiv ting ved at bo til leje, det er at man ikke selv skal vedligeholde den, men til gengæld er der klare fordeler som ejer via det rentefradrag man opnår og ligeledes den friværdi der opstår, når man begynder at betale af på det.

Står man registreret i RKI, giver det ikke mulighed for at låne til at købe og derfor vil lejebolig være eneste mulighed, men ellers kan jeg personligt kun anbefale at blive ejer. Enten boligejer eller tage et andelsboliglån. Ved en andel betaler man et mindre beløb end man gør som ejer. Man har selv mulighed for at sætte sit præg på boligen, til gengæld skal man ikke selv holde udendørsarealer osv., det er der en ejendomsforening som gør. I en andelsbolig skal du som regel betale til en andelsboligforening, som varetager sådan nogle ting. Ligeledes kan du blive bedt om at betale et mindre beløb til ting som ledningsafgift og almindelig afgifter i forbindelse med fjernvarme, internet mm.

Hvis du synes, at vi laver gode artikler, skulle du tage og anbefale os til andre eller skrive en kommentar til denne artikel.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>