Billige forbrugslån: renten der aldrig steg i 2012

På grund af finanskrisens indtog for nogle år siden forudsagde adskillige eksperter i starten af 2012, at renten ville nå nye højder og lånemulighederne stort set være umulige for de fleste. ”Dommedag” var snart nær for forbrugerne, sagde man og fremtidsudsigterne var mere dystre end nogensinde før.

2012 er netop overstået og det er tid til at gøre status: passede disse forudsigelser så med virkeligheden? Svaret er nej. Finansrådet udgav den 7. december en artikel under overskriften: ” Året der gik: Rentens himmelflugt aflyst”. I denne konkluderes det, at det ikke er blevet dyrere at låne penge for hverken virksomhederne eller husholdningerne. For førstnævnte er det endda blevet billigere at låne penge i banken. Men hvad betyder dette så for os forbrugere, og hvilke unikke muligheder giver det os? Det vil jeg forsøge at give mit bud på i dette indlæg.

I min verden bør vi som forbrugere udnytte den enestående mulighed for billige forbrugslån, som grundet de lave renter er billigere at optage end man havde forventet. Dette giver både os og samfundet gode virkninger. Vi kan købe de produkter som vi ønsker os, og som vi måske ikke fik i julegave, og samtidig er vi med til at stimulere væksten i Danmark, hvilket også er blevet gjort opmærksom på, på vores velkomstside.

Mange tror måske, at fordi renten ikke steg til nye højder i 2012, så er den stadig højere end nogensinde. Intet kunne være mere ukorrekt. Som artiklen også påpeger, så lå husholdningernes rente i 2008 på 8,7 procent, mens den i dag er faldet jævnt til 5,7 procent. Dvs. at vi forbrugere altså kan få de billigste lån i flere år. Den unikke mulighed for at slå til er der altså nu. Personligt har jeg tænkt mig at investere i et nyt surround sound-anlæg og udnytte potentialet i rentens fald.

Der er flere gode steder med billige forbrugslån. Monsar.com kan give dig et overblik over de attraktive forbrugslån. Jeg vil anbefale denne side til at give dig et overblik over tilbuddene og vælge ud fra dette. Mit budskab er sådan set bare at understrege, også via min erfaring, at alting ikke altid er som mange frygter. Det er vigtigt at gøre regnskabet op og stille hårdt mod hårdt. Kun på den måde kan man sortere godt og skidt fra hinanden og finde nye gode muligheder for ressourcer til sig selv. Det er den faldende rente og de billige forbrugslån et glimrende eksempler på.

__________________________________________________________

Du kan læse hele artiklen fra Finansrådet via dette link:

http://www.finansraadet.dk/nyheder/artikler-fra-finansraadets-nyhedsbrev/2012/december/aaret-der-gik-rentens-himmelflugt-aflyst.aspx?altTemplate=MobilNyhedsside&startIndex=0&endIndex=7

Hvis du synes, at vi laver gode artikler, skulle du tage og anbefale os til andre eller skrive en kommentar til denne artikel.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>