Eksperten: Lån er en god mulighed – også for dig på SU

Jeg må medgive, at mange studerende er pressede i deres økonomi. Især de unge på videregående uddannelser er pressede.

Som studerende på en videregående uddannelse, skal du nemlig kunne presse et fuldgyldigt budget ned på knap 5.000 kr. om måneden, som SU’en ca. er, når du som studerende har betalt skat af din SU. Det kan være svært. Især hvis du pga. din uddannelse er flyttet til en af de større byer, hvor huslejen er højere end i resten af landet. I nogle byer kan huslejen alene næsten tømme kontoen. Og det selvom man bor ydmygt.

Nogle studerende har et rådighedsbeløb, der er latterligt. Når alt er betalt, så er der simpelthen ikke penge tilbage til sjov og fritid. Det kan nemt gå hen og blive rigtig surt i længden, hvis man aldrig kan komme på ferie, cafe, i biografen, få nyt tøj eller noget andet, som man drømmer om.

Mange studerende går rundt med tanken om at låne penge til at forsøde tilværelsen en smule. Men mange studerende er bange for at tage et lån. De er unge, og de har som regel ikke prøvet det før. Samtidig afskrækkes de af mediernes negative omtale af folk, der låner penge. Det at låne penge er et tabu i dag. Men sådan burde det ikke være. Der er nemlig situationer, hvor lån er den bedste løsning.

Som studerende er det vigtigt at huske på, at fremtiden byder på en højere indkomst. Her vil man få et job, der betaler mange flere penge, end man får udbetalt i SU og evt. fritidsjob. Og derfor vil man med lethed kunne overskue at betale sit lån tilbage, når den tid kommer.

De fleste steder du kan låne penge, er der mulighed for, at du selv har noget at sige i forhold til, hvor meget du ønsker at betale månedligt – eller om du ønsker at betale pengene tilbage senere. Derfor gælder det som studerende blot om at kigge sig omkring, når man skal vælge lån. Man kan med fordel lave en plan for, hvor mange penge man kan betale tilbage og hvornår. Herefter kan man finde et lån, der passer. Der findes mange hjemmesider, hvor man enkelt og simpelt kan sammenligne de forskellige lån, og derved kan man finde det lån, der matcher ens behov.

Det er altså ikke en dårlig ide at låne penge, bare fordi man er på SU. Det er endda en god ide. For man har alle muligheder for at betale pengene tilbage i fremtiden!

Hvis du synes, at vi laver gode artikler, skulle du tage og anbefale os til andre eller skrive en kommentar til denne artikel.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>