Guide: Sådan kommer du ud af din julegæld!

Julen er en dejlig tid. Men vi har fået for vane at bruge for mange penge. Flere end vi egentligt har råd til. Derfor er januar måned for nogle desværre en lang og sej kamp med bankrådgiveren, der i værste tilfælde truer med at inddrage ens kreditkort. Det er ikke en sjov situation at stå i, alligevel er der alt for mange af os, der hvert år opbygger en reel gæld, efter julemåneden har tæret på vores pengepung.

Det er irriterende at blive skældt ud af bankrådgiveren i januar måned. Især hvis man har været ansvarlig nok til ikke at benytte sig af de nemme og hurtige kontokort, som de fleste centre og butikker smider i nakken på os. Men uanset om du har opført dig ansvarligt eller ej under julefesten, så er bankovertrækket en torn i øjet på din bankrådgiver.

Den konstante følelse af uansvarlighed kan nemt blive for meget at skulle forholde sig til oveni kulden og den mørke tid. Det kan blive mere og mere svært at komme ud af sengen om morgenen, nætterne kan blive mere eller mindre søvnløse, og det kan give en ubehagelig følelse i kroppen, når telefonen ringer, for er det mon igen bankrådgiveren, der ringer? Det er ikke menneskelige forhold at leve i, og derfor kan det for nogle være en mulighed at låne penge et andet sted end banken, så de igen kan få lidt frirum at leve i.

Der er mange muligheder for at låne penge rentefrit i den første stykke tid, og desuden bestemmer du selv, hvor lang tid, du vil bruge til at betale gælden af i. Det giver en frihed, som de fleste kan have svært ved at aftale med deres bank – og nogle har heller ikke lyst til at skulle sidde ansigt til ansigt med bankrådgiveren på den måde, når man godt ved, at de økonomiske tømmermænd er helt selvforskyld.

Ved at låne pengene et andet sted end i banken behøver du ikke at stå skoleret foran en slipsetype, der ved ihhh så meget bedre end dig. Du kan selv være med til at sætte dagsordenen, og det hele foregår nemt og diskret.

Hvis du synes, at vi laver gode artikler, skulle du tage og anbefale os til andre eller skrive en kommentar til denne artikel.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>