Hvad er RKI?

RKI – vi hører navnet igen og igen, når vi ser programmet Luksusfælden på TV3. Men mange ved rent faktisk ikke, hvad det vil sige at man er registreret i RKI. Mange ved dog godt, at det er en dårlig ting at være registreret heri, men hvad betyder det egentlig?
I bund og grund betyder det, at hvis du er registreret i RKI, så er du registreret som værende en dårlig betaler. Betaler du eksempelvis ikke dine regninger eller afdragene på dine lån kan du blive registreret i RKI. Der skal dog en del til før dette sker. Du behøver ikke frygte en RKI-registrering fordi du ikke betalerne afdragene på dine lån en enkelt måned. Som hovedregel skal du have modtaget tre rykkere fra den virksomhed du skylder penge til, og du skal i den sidste rykker være blevet advaret om, at du vil blive registreret i RKI.

Når du først står i RKI kan det være svært at få lov til at låne penge eller købe ting på afbetaling. Mange virksomheder kræver nemlig, at du bliver kreditgodkendt før du kan låne penge hos dem eller købe noget. Eksempelvis vil du højst sandsynligt blive tjekket førend du kan få lov til at gå ned i din lokale telebutik og købe en ny telefon.

Du er dog ikke bundet til at stå i RKI resten af dit liv hvis du først bliver registreret. Betaler du den gæld du skylder, vil du blive fjernet fra registret og du kan starte på ny. Dog er det vigtigt, at du får dokumentation for, at du har betalt din restgæld, så du har dit på det rene.

Mange er også bekymrede for, om alle og enhver kan se, at de står registreret i RKI, men sådan forholder det sig ikke. Det er kun virksomheder, der har adgang til at se om du står i RKI. Du kan også selv finde ud af det på RKI’s hjemmeside, hvis ikke du er klar over om du står registreret.

Under alle omstændigheder er RKI ikke en evig registrering hvis blot du husker at afbetale rettidigt på din gæld.

Hvis du synes, at vi laver gode artikler, skulle du tage og anbefale os til andre eller skrive en kommentar til denne artikel.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>