Hvad er RKI?

Alle har uden tvivl, hørt om RKI og opfatter det som noget negativt, men ikke alle har den komplette definition af hvad RKI er og hvad der skal til, for at man kan blive registreret der. RKI eller Ribers er et sted, man kan blive registreret som dårlig betaler, hvis man ikke betaler sine regninger. Er man registreret, betyder det at man ikke længere kan optage lån, det vil udbyderne simpelthen ikke acceptere. Man kan godt blive fjernet fra den sorte liste igen, hvis man får betalt de terminer man er bagud.

Man bliver ikke registreret i RKI, ved blot at betale sin regning én dag for sent, der skal mere til. Hvis man får en regning, som man ikke betaler, sender kreditor en rykker, med et gebyr ovenpå, vælger man stadig ikke at betale, kommer der en rykker mere med yderligere gebyr. Efter tre rykker, kan kreditor sende det videre til inkasso og/eller RKI og herefter bliver det først dyrt med flere rykker og omkostninger forbundet. Hvis det hele ender i fogedretten, skal man naturligvis betale det skyldige ellers må fogeden foretage udlæg i ens værdier, eksempelvis sit hus. Det betyder, at betaler man ikke, så kan fogeden sælge huset på tvangsauktion og så er man hjemløs.

Alt dette er selvfølgelig de yderste konsekvenser, af manglende afbetaling af gæld på forfaldstidspunktet. Dette er ikke nogen skræmmekampagne, men blot konstatering af hvordan virkeligheden forholder sig, hvis ikke man betaler sine regninger til tiden.

I alt sin enkelthed, skal det ikke afholde fra at låne penge, det kræver bare et overblik over sit rådighedsbeløb og de faste udgifter, så man ved hvilke muligheder man har indenfor de økonomiske rammer man har til sin disposition.

Det er stadig muligt at finde rigtig gode låneprodukter og  gode finansieringsmuligheder. Det der er kendetegnet ved de folk der er registreret i RKI er, at de har mange kreditorer og derfor mister overblikket over hvem de skylder hvad og hvad der skal betales af på og hvad der ikke skal betales af på indenfor den likviditet man har.

Hvis du synes, at vi laver gode artikler, skulle du tage og anbefale os til andre eller skrive en kommentar til denne artikel.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>