Kontanter er fortid – kreditkort er fremtid

Sølle 1 % af al likviditet er kontanter, resten er nogle tal, der bliver flyttet fra en konto til en anden. Pengene er reelt set ikke i omløb. Du kan selvfølgelig hæve de penge, der står på din konto, det er ikke fiktive penge og der er heller ikke gået alt for meget inflation i den, så pengene ikke har nogen værdi. Men næsten alle penge i dag, er overførslen mellem diverse konti, transaktioner, hævninger på kreditkort, overførsel som led i en handel, rente ud- og indbetalinger, ja al tænkelig likviditet. Det betyder at nogle af de små mønter udgår eller er udgået og at der ikke i samme grad bliver brugt fysiske kontanter i hånden, som ellers var måden man gjorde det på tidligere. Nu er det kreditkort der handles på. Har man et almindeligt hævekort, bliver pengene trukket indenfor ganske få timer eller højest et par dage, men man kan også have kreditkort til andre ting, hvor man får f.eks. 30 dages kredit, det kan være sig benzinkort eller kort til en bestemt butik eller butikskæde, hvor man så på sigt optjener loyalitetsbonus, der kan bruges i butikken, som en gave af at man over tid, har handlet nok gange eller for nok penge, til at man opnår en gevinst ved det.

Verden udvikler sig og det eneste man kan gøre er at følge med, banker lukker deres kasseafdeling, da det er blevet overflødigt og mange ting kan klares fra computeren eller mobiltelefonen. Kreditkort er smart og det er bygget på et stabilt system, der har høj kvalitet på markedet, systemet går nærmest aldrig ned, til trods for den store belastning, det bliver udsat for. Kortene virker naturligvis også på tværs af landegrænser og det kan bruges alle steder, det gør at behovet for kontanter, ikke længere er der. For nogen, der har svært ved at administrere pengene, er det godt at man kan få kontanter, så man kan se fysisk at man bruger pengene og det ikke blot er tal der flytter sig, men på sigt er kontanter en uddøende race.

Hvis du synes, at vi laver gode artikler, skulle du tage og anbefale os til andre eller skrive en kommentar til denne artikel.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>