Sådan bliver andelsboligen din vej til at få ejerbolig

Står du med drømmen om at få egen bolig, men har du ikke råd, så skal du læse med her. Der findes nemlig alternative måder, der kan give dig råd til at få egen bolig. Svaret er en andelsbolig.

Det er faktisk uhyre simpelt, men jeg har fundet ud af, at mange danskere ikke kender til muligheden, eller også synes de, at det er for svært at sætte sig ind i fordele og ulemper ved at have en andelsbolig. Men det er slet ikke så kompliceret, som det kan se ud til at overskue udgifter og indtægter ved andelsboliger. Og for at gøre det endnu bedre så kan jeg med glæde meddele dig, at andelsboligen nemt kan blive din start på en opsparing, der kan give dig råd til at købe egen bolig.

Andelsboliger er boliger ejet af både en andelsboligforening og en andelshaver. På den måde er man to om at dele udgifterne, og derfor er det langt billigere at bo i en andelsbolig, end det er at bo til leje. Du får simpelthen mere for pengene.

En af de udbredte misforståelser er, at man selv skal kunne lægge pengene til udbetalingen, når man køber andelsbolig. Og selvom andelsboliger er billigere end ejerboliger, så er det en for stor mundfuld at skulle lægge så mange penge ud for langt de fleste. Men dette er ikke tilfældet. Du skal blot låne pengene, ligesom når du køber ejerbolig – og så er du i gang. Men med andelsboliger er beløbet mindre, og derfor kan langt flere blive godkendt til at låne penge til køb af en andelsbolig.

Med andelsboligen betaler du en fast månedlig ydelse. Og den er ofte meget lavere end en typisk husleje i en lejebolig. Derfor har du bedre mulighed for at lægge penge til side, når du bor i andelsbolig, end du har, når du bor i lejebolig.

Samtidig er andelsboliger en investering. Stiger andelsboligens værdi,mens du bor i den, så stiger din indtjening ved salget af den også.

Er man gør-det-selv-mand, så er der specielt mange penge at hente i andelsboliger. Man kan nemlig forøge værdien af andelsboligen betydeligt, hvis man forbedrer fx køkken eller badeværelse. På den måde vil man tjene endnu flere penge ved salget.

Man behøver dog ikke at være gør-det-selv-mand for at kunne tjene penge på en andelsbolig. Alt tyder nemlig på, at markedet er særdeles godt for køb af andelsboliger lige nu. De er lave i prisen nu, og de forventes at stige i pris indenfor en overskuelig årrække. Så du kan med stor sandsynlighed regne med at tjene penge på din andelsbolig, når du er klar til at sælge den igen.

Hvis du synes, at vi laver gode artikler, skulle du tage og anbefale os til andre eller skrive en kommentar til denne artikel.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>