Sådan får du julegælden nedbragt smart og bekvemmeligt

Datoen siger nu tirsdag d. 8 januar. En højtid med jul og nytår er slut og et nyt år med hverdag og diverse ting er skudt i gang. Aviserne og andre parter har igennem juletiden kørt adskillige skræmmekampagner mod forbrugslån og andre kviklån, fordi de mener, at have pligt til at oplyse danskerne om noget, som i virkeligheden bliver fremsat både forkert og aldeles unuanceret. Et eksempel som kan nævnes fandt man d. 7 december, da Forbrugerrådet i en artikel på taenk.dk advarede mod, at danskerne havnede i julegæld, når der skulle købes gaver og julemad. Som økonom og lånerådgiver irriterer det mig grænseløst, når jeg hører forkerte udsagn og unuancerede udtalelser om det felt, jeg selv mener jeg er velbevandret og specialiseret i. Derfor har jeg i dette indlæg besluttet at give mig i kast med en mindre “guide” til jer læsere, hvor jeg vil fortælle om måden hvorpå man kan nedbringe sin julegæld ved at tage de bedste og korrekte lån.

Den klassiske fejl som jeg ofte ser i branchen generelt og ligeledes når jeg rådgiver kunder på mit eget job er, at antallet af lån tit bliver for store. Der er en klar tendens til at vælge mange små og uoverskuelige lån, som hver for sig ikke er specielt store, men som tilsammen hober sig op og ligepludseligt volder store problemer, fordi mængden af lån som sagt er høje og overskueligheden er lig nul. Derfor er mit helt klare råd til at få nedbragt julegælden, at vælge et stort forbrugslån fremfor mange små. En akkumulation er altså at foretrække, og der er to årsager til dette. Den første og mest åbenlyst er, at dette smarte trick giver overskuelighed og struktur. Man ved helt præcist hvor meget man skylder og derudover er det kun til én enkelt kreditor i stedet for flere. Min erfaring viser, at dette igennem årene har giver mine kunder ro i maven og overblik over økonomien. Den anden årsag findes i den rent økonomiske del. Sparemæssigt er det simpelthen billigere kun at have én kreditor, da omkostningerne ved dette ene forbrugslån aldrig kan nå sammen højde, som hvis der er flere. Dette giver én samlet rente, som til hver en tid vil kunne slå de flere små renter tilsammen.

Selvom disse to råd måske umiddelbart virker ret enkle og ukomplicerede, så er det faktisk lige netop de to kvaliteter, som gør dem stærke. For mig at se kan dette forklares ved, at medier og institutioner udstiller emnet både forkert og unuanceret (som jeg også nævnte før) og derfor ingen interesse har i, at give råd og tips til emnet, fordi de allerede har stemplet det som negativt. Ærgerligt er det, men også derfor har jeg skrevet dette blogindlæg.

Jeg ved ikke alt om penge, men mine år i branchen har lært mig, at alting ikke er sort/hvidt og der altid er en god side, som fortjener anerkendelse – specielt når det kommer til forbrugslån.

 

Hvis du synes, at vi laver gode artikler, skulle du tage og anbefale os til andre eller skrive en kommentar til denne artikel.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>