Studierne er sjovest med penge på bogen

Det er ingen hemmelig at folk på overførselsindkomst som oftest har svært ved at få økonomien til at hænge sammen. Det er uanset om man er på SU, kontanthjælp, pension eller sygedagpenge. Jeg prøver at sætte fokus på folk på SU og deres økonomi. Er man studerende og modtager SU, har man ved at udnytte sit fradrag og bruge sin SU som A-indkomst, ca. 5.000 kr. udbetalt om måneden i SU. Nogle studier muliggør simpelthen ikke at der er tid til at arbejde ved siden af studiet, fordi det er så tidskrævende. Som et udeboende ungt menneske, hvor der skal være råd til at betale husleje, have mad på bordet, betale de faste udgifter som telefon, internet og bøger til studiet, men også samtidig plads til at hygge sig og gå i byen i weekenden, så giver SU’en simpelthen ikke mulighed for at alt dette kan lade sig gøre. Det kan derfor være en rigtig god idé at optage et lån og så betale det tilbage, når studietiden er overstået og økonomien har det bedre. Ellers vil man opleve utrolig mange begrænsninger i sin studietid og det skal stadig være undervisningen der har førsteprioritet fremfor et arbejde, da undervisningen gerne skulle danne grundlag for en god uddannelse og et godt job bagefter. Derfor er det en klar anbefaling at droppe pasta og ketchup 7 gange om ugen for at få lov til at leve under studietiden. Optag et forbrugslån mens studierne står på, så hverdagen ikke kun er grå og trist, det vil også gøre studierne nemmere at komme igennem, det er der ingen tvivl om. Studiebøgerne koster også rigtig mange penge, at det ikke er noget man bør undervurderer. 25.000 kan det sagtens koste blot i bøger at tage en bacheloruddannelse og måske 40.000 kr., inden man er færdiguddannet og har man kun SU  eller en meget lille indkomst ved siden af, sætter det nogle begrænsninger for ens dagligdag.

Hvis du synes, at vi laver gode artikler, skulle du tage og anbefale os til andre eller skrive en kommentar til denne artikel.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>