Energiforbedringer: Udskift dine gamle hvidevarer

Man kan låne penge til alt. Men nogle lån giver pengene retur. Det drejer sig blandt andet om de lån, som man tager, når man vil lave en energiforbedring på sit hus. Her vil pengene hurtigt tjene sig selv ind igen. Læs her om det ville være en god ide for dig og din familie at låne penge til en energiforbedring.

Mange tror, at solceller er den eneste energiforbedring, man kan foretage på sit hus, hvis man vil tjene penge på det. Men solceller er meget dyre, og mange lader sig afskrække af ideen. Heldigvis er det en myte, at solceller er den eneste vej frem! Du kan sagtens tjene penge på billigere energiforbedringer.

Undersøgelser viser, at en gennemsnits familie kan spare helt op til 80 % på deres udgifter, hvis de foretager nogle simple energibesparende forbedringer på deres hjem. Og har man mod på det, så kan man spare mange penge ved at foretage nogle helt simple og relativt billige ændringer.

Vidste du fx, at man anbefaler, at man skifter sine hårde hvidevarer ud hvert 5. år? De fleste familier har langt ældre hvidevarer, fordi de jo stadig virker efter 5 år i brug. Men udviklingen af de hårde hvidevarer gør, at de forbedres så meget energimæssigt på 5 år, at det ikke kan betale sig ikke at skifte dem ud. Hvis du ikke for nylig har været i en butik med hårde hvidevarer, så skulle du tage at kigge fordi en internetbutik, hvor de sælger hårde hvidevare. Her vil du hurtigt opdage, at den imponerende energimærkning, som du gik efter for 5 år siden eller mere, da du sidst købte hårde hvidevarer, ikke er så imponerende længere. Måske findes den ikke engang mere.

For at sætte tingene lidt i perspektiv kan vi kigge på energiforbruget for vaskemaskiner. En ny vaskemaskine bruger kun omkring 100 kWh om året, mens en vaskemaskine, der er 10 år gammel, bruger hele 400 kWh om året. Altså bruger den nye vaskemaskine kun ¼ af det forbrug, som en gammel vaskemaskine gør.

Hvis du synes, at vi laver gode artikler, skulle du tage og anbefale os til andre eller skrive en kommentar til denne artikel.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>