Lån penge til energiforbedring

Efter film som ”En ubekvemt sandhed” og mange andre film om klimaforandringerne har der været en heftig debat på verdensplan omkring miljøet og dets tilstand. Der er en tvivl om, at uanset hvor meget nogle fornægter det, så er forandringerne hvis ikke helt skabt, så i hvert fald fremprovokeret af mennesker.

Dette kan vi ikke lade gå stiltiende for sig, og derfor kræver klimaet nu handling. Et sted hvor vi som privatpersoner kan gøre en forskel er i vores energiforbrug i vores hus.

Mange fyrer med gamle stoffer, som forurener eller anvender gastyper, som ikke er naturgas, hvilket skader miljøet væsentligt mere end naturgas. Dette er et kæmpe problem, og den eneste grund til at naturgas af mange fravælges er formentligt, at det er dyrere end fjernvarme og de andre energityper.

Derfor opfordrer jeg kraftigt til, at du låner penge til en opbyggelse af dit energitilførsel, selvom det er dyrt eller ej. Miljøet må til enhver tid komme før penge, som kun har den konstruktivistiske værdi, som vi tillægger dem.

Også i forbindelse med strømforbruget kan du gøre en forskel. Mange bruger strøm i store mængder, bl.a. fordi de kører med ældgammel teknologi og apparater, som bruger langt mere strøm end de nyere udgaver gør.

Derfor er endnu et godt råd altså, at hvis du f.eks. har et gammel billedrørs-tv eller et ældre faldskærms, så lån pengene til et nyt OLED-TV, som bruger 3-4 gange mindre strøm end de nuværende fladskærme på markedet. Et yderligere plus ved denne investering er samtidigt, at du får et suverænt bedre billede end på det tv, du har i dag.

Jeg har altså her givet dig et par eksempler på steder, hvor du via lån kan effektivisere både din egen økonomien og samtidig også miljøet, da mindre strømforbrug vil resultere i mindre behov for energiskabelse via fossile brændstoffer i Danmark.

Penge er som sådan ligegyldige, hvis vi om 50 år er nødsagede til at leve i en verden, hvor skaderne er så store, at vi ikke kan være her ordentligt og leve et anstændigt liv. Vi står altså ved en skillevej mellem nærighed og varigt miljøhensyn. Valget er i hvert fald klart for mit vedkommende: jeg vælger det sidste – det tror jeg kommer både mig og den næste generation mest til gode.

Hvis du synes, at vi laver gode artikler, skulle du tage og anbefale os til andre eller skrive en kommentar til denne artikel.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>