Økologi er en dyr fornøjelse

Jeg er en person, der går meget op i dyrevelfærd. Jeg synes, at dyr skal have det så godt som muligt. Jeg er ikke vegetar, men derfor synes jeg stadig godt, at vi kan behandle de dyr vi skal spise ordentligt. Derfor er jeg også meget stor tilhænger af økologisk kød og æg, fordi her får dyrene adgang til større arealer og de får lov at komme ud på græs.
Det synes jeg kun er fair, for jeg synes ikke, at man skal behandle dyr dårligt bare for at kunne tjene flere penge.

Men det er der åbenbart mange der synes og derfor er det også den største hovedpart af den danske befolkning, der ikke køber økologi.
Men jeg forstår også godt, at man kan have sine grunde til ikke at købe økologi. En af grundene kunne eksempelvis være prisen.

En pakke økologisk hakket oksekød er i gennemsnit ca. 10kr dyrere end en ikke-økologisk. Og så er der endda også kun 400 gram i.
På den lange bane bliver 10kr til mange penge, og jeg forstår godt folk der siger, at de ikke har råd til at købe økologi.

Jeg må også indrømme, at jeg ikke altid køber økologi, specielt ikke sidst på måneden, hvor pengene er små. Men til gengæld køber jeg altid frilandsæg. Her går jeg ikke på kompromis.
Jeg ville dog ønske, at jeg kunne købe økologi hver eneste dag, og derfor synes jeg, at man burde sætte prisen ned på økologi. Det er sundere for miljøet og bedre for dyrene. Det virker da kun logisk, at det er det vi danskere skal købe mest af.
Men det er ikke altid, at det er logikken vi følger her i Danmark. Så indtil videre ser det ud til, at vi stadig må have den store pung op af lommen hvis vi vil købe økologi.

Hvis du synes, at vi laver gode artikler, skulle du tage og anbefale os til andre eller skrive en kommentar til denne artikel.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>