Økologisk mad: miljøvenlighed eller noget pjat?

I supermarkedet har man altid valget mellem økologisk og ikke-økologisk mad, når man skal købe ind. Men hvad rummer økologi egentligt i virkeligheden? Er det fup og fidus og blot en måde at lokke flere penge ud af forbrugerne på?

Jeg er ikke landmand, biolog eller noget andet inden for den branche, og mit indlæg her er udelukkende baseret på egne erfaringer og oplevelser omkring penge. Jeg har nemlig selv i flere år købt økologiske varer, når jeg har handlet ind.

Og jeg må sige, at mine oplevelser med dette er både fysisk og psykisk en god investering. Jeg kan godt lide tanken om, at mine grøntsager osv. ikke er blevet sprøjtet med alverdens kemikalier – dem får vi jo nok af i forvejen i vores shampoo og andre steder fra!

Fysisk synes jeg samtidig bare, at de økologiske varer smager langt mere ”ægte” end de sprøjtede. Det giver en helt klar smag af et naturligt produkt, når det ikke er blevet overdynget med unaturlige ting, blot for at fremskynde vækstprocessen.

Økologi er altså godt og sundt synes jeg. Miljøet og mennesker tilgodeses begge i dette henseende. Men økologi er samtidig dyrere end sprøjtet mad. Det kan man ikke lukke øjnene for. Hvis alle madvarer, som man køber, stort set er økologiske, så kommer man også af med flere penge ved kassebåndet.

I den forbindelse må man gøre op med sig selv, hvorvidt man ønsker kemikaliesprøjtet mad eller et godt helbred for både én selv og naturen samtidig. Pengene spiller pludselig en mindre rolle end først antaget, når dilemmaet bliver stillet sådan op. Det er i min verden bedre, at sætte madbudgettet lidt højere og så få noget kvalitet i form af det, som man fylder sin krop med. Det er jo trods alt vort helbred det handler om!

Prøv at sæt dit madbudget lidt op, og køb så meget økologi som overhovedet muligt resten af måneden. Jeg lover, at du vil opnå bedre resultater med denne metode!

Skulle du mod forventning ikke have pengene til at finansiere denne økologi, er der endda en mulighed for at optage et lån henover flere år, så du kan give din krop noget ordentligt brændstof. Pengene er pludseligt godt givet ud, når det handler om forbrug til din krop fremfor det folk normalt låner penge til (biler, smykker osv.)

Konklusionen er dermed, at økologi er miljøhåndhæveligt og sund for flere parter. Kom i gang med økologiindkøbene!

Hvis du synes, at vi laver gode artikler, skulle du tage og anbefale os til andre eller skrive en kommentar til denne artikel.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>