Restgæld hos Skat

I vores forskudsopgørelse, laver vi antagelse over vores bruttoindkomst for det kommende år. Ud fra det beregnes en skattesats, når de individuelle fradrag er fratrukket. Når året, så er gået, kommer årsopgørelsen fra Skat. Den skulle gerne give et preg, om vi har betalt nok i skat, i forhold til din indkomst vi har haft. Har man betalt for meget i skat, vil man få det man har betalt for meget tilbagebetalt. Desværre fungerer det også modsætningsvis. Dvs., at har man betalt for lidt i skat, så har man en restgæld at betale.

Mulighed for udskydelse til næste skatteår

Den restgæld der måtte være, kan udskydes til det efterfølgende skatteår. Men det kan dog ikke anbefales, da der er høje renter på at have gæld hos Skat. Hvis man begynder at udskyde skat, vil det formentlig have en negativ effekt i fremtiden, da det kan være svært at få rettet op på et underskud. Derfor er det helt klart fordelagtigt at få restgælden ud af verden, hurtigst muligt. Det kan finansieres ved et mindre lån.

Systemets interesse

Systemet er opbygget sådan at man ønsker at befolkningen, rammer deres indkomstniveau bedst muligt, så tingene går i 0. Det vil være det mest hensigtsmæssige for alle parter. Men der er også nogen, der for enhver pris, gerne vil have penge tilbage i skat og derfor over hele året, bevidst har sat skatteprocenten et par procent op, så der med stor garanti er penge til gode, når regnskabet skal gøres op. Det er altid en ubehagelig meddelelse at få fra skat, at der er penge der skal indbetales gammel skat, fordi man har betalt for lidt. Det anbefales at man kigger mere kritisk på de muligheder, skat tilbyder for at betale tilbage. Det kan finansieres anderledes og bedre andre steder.

 

Hvis du synes, at vi laver gode artikler, skulle du tage og anbefale os til andre eller skrive en kommentar til denne artikel.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>