Skal du have styr på din økonomi? Få styr på dine impulskøb!

Alt for mange danskere lader sig styre af deres impulser, når de er ude at handle ind. Nye undersøgelser viser, at det er, når lysten til at fylde indkøbsvognen med impulskøb bliver for stor, at danskerne for alvor sætter sig selv i pengeproblemer.

Derfor laver jeg en hurtig guide til dig, som døjer med dårlige vaner, når du handler ind.

Det handler ikke kun om at blive en bedre forbruger, det handler om at få styr på sit liv. Og det kan du få, hvis du lærer at styre dine impulskøb. For vi kender alle sammen lysten til at tage noget ned fra hylden, som der reelt ikke er brug for. Men i øjeblikket synes, det at være en logisk beslutning. Og vi kender nok endnu bedre følelsen af at have fyldt huset med ubrugelig impulskøbvarer, som man alligevel aldrig kommer til at bruge til noget.

Den nemmeste måde, at tjekke om du har et problem med impulskøb, er ved helt ærligt at tage bonerne fra dine tre sidste indkøbsture frem. Sæt dig med en kuglepen i hånden og vær klar til at tage noter!

Sæt ring om alt det, som du ikke har brugt endnu. Ligegyldigt om det er en bluse, som du skal bruge til en fest om 3 måneder eller en pakke skinke til børnenes madpakker. For helt ærligt? Du får det ikke brugt. Det er nu du skal være ærlig.

Hvis du har lavet ringe på dine gamle boner, så er det nu, at du skal rette op på din dårlige vane.

Fra nu af skal du handle efter en indkøbsliste og KUN den! For at få en indkøbsliste du kan holde dig til, så skal du følge disse råd:

1. Du må kun handle en gang om ugen.

2. Lad indkøbslisten ligge fremme hele ugen. På den måde husker du at skrive ting på, som du kun skal købe ind en gang i mellem.

3. Lav en madplan. Så undgår du at købe ind til for mange eller for få måltider.

4. Skriv en ’ups’liste ind på din mobiltelefon. Denne liste skal indeholde ting, som du ikke kan undvære, hvis du har glemt at skrive dem på listen. Det er kun ting som toiletpapir, skraldeposer og hårshampoo, der må stå på denne liste. Og du må kun købe det ud over den normale liste, hvis du er løbet tør for tingene derhjemme.

Følger du disse råd vil du se, at du hurtigt får styr på dine impulskøb!

Hvis du synes, at vi laver gode artikler, skulle du tage og anbefale os til andre eller skrive en kommentar til denne artikel.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>