Tænk før du handler – pas på med impulskøb

I dag vil jeg skrive om et fænomen som, jeg tror vi alle kender – impulskøbet.
Det køb vi foretager uden egentlig at tænke så meget over det og uden at vi egentlig har brug for det.
Impulskøb kan være mange ting, og det behøver ikke altid være store beløb vi køber for.
Et lille stykke slik kan være et impulskøb og der er jo en grund til, at slikket tit er placeret helt oppe ved kassen i et supermarked. Det er der vi lige propper det sidste i vores indkøbskurv og slik kan jo næsten altid friste.

Mange mennesker er nogle gange styret af deres impulser og det er det, der leder til impulskøb. Der er som sådan heller ikke noget i vejen med impulskøb, men man skal være opmærksom på, at mange impulskøb kan lede til en stor udgift i budgettet. 10kr her og der synes måske ikke af meget, men sker det bare et par gange i ugen, kan det hurtigt løbe op.

Store impulskøb kan også være en tung post for budgettet. Nogle kan eksempelvis købe en ny telefon som et impulskøb, når de står i en elektronikforretning og egentlig bare skulle have batterier. Pludselig falder de over afdelingen med mobiltelefoner og inden de ved af det, står de med den nyeste model i hånden og er på vej op til kassen. Det kan blive en dyr affære, specielt fordi man ved impulskøb ikke tænker over, om man har råd til det, man vil købe.

Et godt trick er derfor altid at tænke sig om inden man køber noget. Hvis man spørger sig selv: ”har jeg virkelig brug for det her”, får man svaret og derefter kan man vurdere, om man virkelig skal foretage købet. Nogle gange er det noget man har brug for, og så må man derefter vurdere, om man har penge til at købe det.

Under alle omstændigheder er det vigtigt at tænke sig om inden man foretager et hurtigt køb. Hvis ikke man gør det, bliver det nemlig et impulskøb.

Hvis du synes, at vi laver gode artikler, skulle du tage og anbefale os til andre eller skrive en kommentar til denne artikel.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>