Har du råd til at flytte hjemmefra?

Går du med drømmen om at flytte hjemmefra? Men er du ikke klar over, om du har råd. Med denne guide kan du få et bedre overblik over din økonomi og dine muligheder for at flytte hjemmefra.

Mange unge tror, at det er billigt at flytte hjemmefra. Men det er det ikke. Mange unge glemmer nemlig mange af de udgifter, som er forbundet med at være flyttet hjemmefra. Det være sig forsikringer, tv og mad. Den nemmeste måde at få et overblik på er ved at lægge et budget.

Dit budget skal indeholde følgende udgifter opdelt i indtægter og udgifter:

Indtægter: SU, løn, boligstøtte, lommepenge fra mor og far.

Udgifter: Husleje, licens, forsikringer, buskort, internet, tv, telefon, diverse.

Det er vigtigt, at du husker at plotte udgifter som forsikringer og licens ind i dit budget. Det kan være hårdt at skulle betale ens forsikringspræmie med en enkelt måneds indtægter. Derfor er det en god ide, at du får banken til at lave en budgetkonto til dig.

Du skal udregne, hvor meget dine udgifter er på et helt år, og så skal du dividerer tallet med 12. På den måde finder du din gennemsnitlige månedlige udgift.  Det tal viser, hvor mange penge du skal sætte ind på din budgetkonto om måneden.

Det er en god ide at du tilmelder alle dine regninger til betalingsservice. På den måde glemmer du ikke at betale dine regninger.

Det er vigtigt, at du ikke falder for fristelsen til at trække penge fra din budgetkonto. Den vil somme tider være høj, men pengene skal bruges til at betale høje engangsbetalinger som licens og forsikringer. Hvis du ikke skal mangle penge i en anden måned, så skal du lade eventuelt overskydende beløb stå i fred på din budgetkonto.

Dit rådighedsbeløb er de penge, som du kan bruge på sjov og mad

Trækker du dine gennemsnitlige månedlige udgifter fra dine indtægter, så vil du kunne se dit rådighedsbeløb. Det er dette beløb du skal bruge, når du vil købe mad, tøj, gå i byen, bøger til stuidet og rejse.

Har du svært ved at forholde dig til dit rådighedsbeløb, så kan du prøve at gennemgå dine gamle kontoudtog. Her vil du kunne se, hvor mange penge du bruger på ’’sjov’’. Herudover skal du have råd til mad. Det koster cirka 1500 kr. om måneden at købe ind til mad, når man er en person.

Når du skal flytte ind i en lejlighed eller et kollegieværelse, så skal du betale et depositum. Et depositum svarer til cirka 3 måneders husleje. Har du ikke råd til at lægge så mange penge, kan du med fordel låne pengene gennem et forbrugslån. Med et forbrugslån får du pengene til et indskud i hånden nu og her. Du betaler derefter lånet tilbage i små og overskuelige bider. Du skal blot huske at plotte det månedlige afbetalingsbeløb ind i dit regnskab, så ved du, om du har råd til et indskudslån.

Hvis du synes, at vi laver gode artikler, skulle du tage og anbefale os til andre eller skrive en kommentar til denne artikel.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>