Har du råd til at købe ejerbolig?

Mange drømmer om at flytte i ejerbolig. Men førstegangskøbere tror ofte ikke, at de har råd til at købe en ejerbolig. Dog vil mange af dem blive overraskede over hvor lidt, der faktisk skal til. Spørgsmålet er: Har du råd til at købe en ejerbolig?

Når du vil købe en ejerbolig, er det vigtigt, at du har en opsparing. Banken vil være langt mere villig til at låne dig penge til et boligkøb, hvis du i forvejen har en opsparing. En god tommelfingerregel er, at du som minimum skal have til udbetalingen. Du kan finde prisen på udbetalingen for en bolig på ejendomsmæglernes hjemmesider.

Men udbetalingen er ikke det eneste, som du skal kunne betale, når du vil flytte i ejerbolig. Du skal også kunne betale de månedlige udgifter ved at bo i hus. Dette er en langt mere kompliceret udregning, som du skal have hjælp til at udregne.

Få et boligkøbsbevis, når du vil købe ejerbolig

Derfor er næste skridt på vejen en tur i banken. Her får du mulighed for at udregne dit månedlige rådighedsbeløb, som det er i dag, og som det ville være efter et eventuelt boligkøb. Din bankrådgiver kan hjælpe dig med at få alle tal på plads, og han/hun vil også kunne rådgive dig, så du ikke sætter dig for stramt. Mange er nemlig villige til at droppe alle ekstra penge, når de har fundet boligkøbet. Det kan være de penge, som man skulle bruge på sommerferie, opsparing til en ny bil osv. Her vil bankrådgiveren kunne hjælpe dig til et mere realistisk blik på, hvornår du kan tillade dig og spare, og hvornår du prøver at presse dig selv mere end nødvendigt.

Godkender banken at du kan låne penge, så vil du kunne få et boligkøbsbevis. Med et boligkøbsbevis i hånden kan du afslutte handlen langt hurtigere, når du har fundet drømmehuset. Dette skyldes, at du på forvejen er godkendt til at låne penge ved et realkreditinstitut og hos banken. Samtidig kan du undgå at kigge på boliger, som er urealistiske for dit budget, fordi du allerede kender dit prisleje.

Hvis du synes, at vi laver gode artikler, skulle du tage og anbefale os til andre eller skrive en kommentar til denne artikel.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>