Har du råd til et nyt tv?

Drømmen om et nyt TV er stor. Men du har svært ved at overskue, om du har råd til at købe et nyt TV. Med denne guide kan du få råd og tips til, hvordan du får råd til at købe et nyt TV.

På spørgsmålet om du har råd til et nyt TV, tør vi godt at svare ja! Spørgsmålet er bare, hvor længe der går, førend du har råd til at købe det. Et nyt TV kræver nemlig, at du sparer penge op. Dette skyldes, at det er fuldkommen urealistisk, at du en måned skulle have så stort plus på kontoen, at du har råd til at betale et TV udover dine normale udgifter. Derfor skal du lave en plan for, hvordan du sparer op.

Når du vil spare penge op, er det vigtigste, at du er realistisk med, hvor meget du har råd til at spare op. Det letteste er, at du kigger på dit budget. Budgettet er en beregning af dine indtægter overfor dine udgifter. I budgettet vil du kunne se, hvor stort dit rådighedsbeløb er. Rådighedsbeløbet er det, som du har tilovers hver måned, når du har betalt dine faste udgifter.

Alt afhængigt af hvor stort dit rådighedsbeløb er, kan du udregne, hvor mange penge du har råd til at lægge til side om måneden, hvis du skal have råd til et nyt TV. Det kan være en god ide at hæve pengene, så du har dem fysisk i hånden. Herefter lægger du dem i en kuvert, som er godt gemt væk. Det er vigtigt, at du ikke har alt for nem adgang til de opsparede penge. Har du det, vil du nemlig med stor sandsynlighed komme til at bruge dem. Så ikke noget med at lægge de sparede penge i pungen. Du skal i stedet gemme dem derhjemme.

Du kan regne ud, hvor længe der går, førend du har råd til at købe TV’et. Det gør du ved at dividere TV’ets pris med det beløb, som du sparer op om måneden. Tallet, som du får heraf, er antallet af måneder, der vil gå, førend du har råd til at købe et nyt TV.

Lån nogle af pengene og spar tid

Synes du, at der vil gå alt for lang tid, førend du har råd til at købe et nyt TV, så kan du overveje, om du skal låne nogle af pengene. Hvis du låner penge til at betale noget af TV’et med, vil du nemlig kunne få det hurtigere. Fordelen er, at du allerede er blevet vant til at spare op, så når du skal betale tilbage på lånet, vil det ikke være værre, end når du har taget penge ud af dit budget for at spare op.

Et forbrugslån er den rigtige type lån, når du vil låne penge til et nyt TV. Med et forbrugslån får du pengene sat ind på din konto senest 48 timer efter, at du godkender din låneplan. Samtidig er du selv med til at bestemme, hvor mange penge du vil betale af på lånet hver måned.

Hvis du synes, at vi laver gode artikler, skulle du tage og anbefale os til andre eller skrive en kommentar til denne artikel.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>