Hvordan forholder du dig når du skylder SKAT penge?

Det er nu de fleste mennesker får af vide om de skal betale penge tilbage i skat. Desværre er det sådan for mange, at de i løbet af det foregående år har betalt for lidt i skat og derfor skylder penge til SKAT. Beløbet kan være meget forskelligt fra person til person og det handler i bund og grund om, hvorvidt man har haft styr på sin forskudsopgørelse og indgivet alt hvad der skal indgives.

Men skat er ikke en nem sag for mange og der er mange der føler, at de ikke kan finde hoved og hale i hele verdenen omkring skat. Og det resulterer desværre i, at mange må betale penge tilbage i skat når de får deres årsopgørelse engang i marts.

I forbindelse med dette er der nogle faktorer, man skal være opmærksom på. Der er nemlig forskellige måder hvorpå man kan betale sin restskat af på.
Man kan vælge at lade sin restskat gå videre til næste skatteår og derved udsætte betalingen. Det kan være, at man regner med at få penge tilbage i skat det kommende år og derfor mener, at beløbene kan udligne hinanden.

Man kan også vælge at betale med det samme eller inden en vis dato, der er fastsat af SKAT.
Man skal dog være opmærksom på, at SKAT arbejder med de såkaldte dag-til-dag renter der i øjeblikket ligger på 2,7 %. Betaler man ikke med det samme kan man altså hurtigt komme til at skylde nogle penge i renter. Rentebeløbet afhænger igen af restskattens beløbsstørrelse.

Derfor er det uhyre vigtigt, at man gør op med sig selv om man har råd til at betale de renter der kommer på, hvis ikke man betaler sin restskat med det samme. Ønsker man slet ikke at betale renter kan man betale sin restskat førend man får sin årsopgørelse. Ifølge SKAT kan man beregne hvor meget man skal betale tilbage i skat, og efter den beregning kan man så indbetale pengene til SKAT. Denne løsning vil jeg dog ikke anbefale da det kræver, at man har ualmindeligt godt styr på sin økonomi.

I stedet bør man afvente sin årsopgørelse og derefter vurdere om man har råd til at betale det fulde beløb med det samme eller om man er nødt til at vente og så betale renterne med. Det er som sagt forskelligt fra person til person.

Hvis du synes, at vi laver gode artikler, skulle du tage og anbefale os til andre eller skrive en kommentar til denne artikel.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>