Økologisk mad er for både din og dyrenes skyld

I dagligvarebutikkerne fylder økologiske produkter mere og mere. Det er naturligvis fordi der er stigende efterspørgsel efter disse varer og fordi det er mere og mere anerkendt at handle fornuftigt ind ud fra en sundheds betragtning. Rigtig mange dagligvarer fås i økologisk udgaver, kendetegnet ved som regel at have nogle grønne symboler. Når man taler økologi, drejer det sig om at dyrene har haft bedre vilkår at leve under og der er en reducering i bl.a. sprøjtegifte, som ikke er til gavn for hverken dyrene eller for os som forbrugere.

Sammenhæng i pris og kvalitet

Under antagelse af at der er en sammenhæng mellem pris og kvalitet, så har økologi nogle aspekter der gør det mere attraktivt. Ofte er varerne en lille smule dyrere, men varerne har bare en langt bedre kvalitet, når det er blevet behandlet ordentligt. Så økologi er for både din og for dyrenes bedste. Dyre velfærd er for mange, et vigtigt udgangspunkt,  når der handles ind. Uanset om det drejer sig om æg, kød, grøntsager eller andet.

Strukturering af indkøb

Madplaner er lig med struktur og organisation. Det betyder at man kan spare penge, på sit samlede madbudget på denne måde, i stedet for at gå ned og handle hver eneste dag. På den lange bane er det også dyrere, men det betyder også at impulskøb bliver begrænset. Impulskøb kan være en større udgift end de fleste lige regner med.

Vigtigst af alt er, at man ikke går ned på kvaliteten af sine varer. Det er i alles interesse at der bliver foretrukket den bedste kvalitet. Derfor kan det være nødvendigt at sprænge rammerne lidt og så kan et mindre forbrugslån være aktuelt i forhold til at få økonomien til at hænge sammen. Betragtninger og overvejelser der er gode at gøre sig, når man skal strukturere sit forbrug og sine vaner.

Hvis du synes, at vi laver gode artikler, skulle du tage og anbefale os til andre eller skrive en kommentar til denne artikel.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>