Sådan lærer du at spare dine penge op

Når du vil skabe dig en bedre økonomi og blive bedre til at spare op, så er dine egne drømme faktisk et af de bedste værktøjer, som du kan anvende.

Er du vant til at være misundelig på venner og familie, fordi de altid kan købe det, som de ønsker sig, mens du må opgive, fordi du nærmest ikke har råd til at betale dine regninger? Så er det på tide, at du ser nærmere på din økonomi. Det kan nemlig nemt være din egen skyld, at du ikke har råd til at købe det, som du drømmer om. Din økonomi er sandsynligvis bare for ustruktureret og kaotisk til, at du kan opretholde et fornuftigt niveau, når det gælder pengesager.

Det bedste værktøj, du kan gøre brug af, når du vil lære at spare penge op, er dine drømme. Du skal simpelthen gøre op med dig selv, hvad du ønsker dig. I første omgang kan det være en god ide, at drømme i det små. Det vil nemlig være uoverskueligt at sigte efter en ny bil eller en charterferie i første runde. Men på sigt, kan du få råd til fx en ny bil, hvis du får bedre styr på din økonomi, og du lærer at spare op.

Lær at spare op

Du skal derfor være realistisk, når du vælger en ting, som du gerne vil købe. Er du nybegynder, så prøv at find noget, som du ønsker dig, men som koster under 1.000 kr. Det kunne fx være en ny jakke, et par nye sko eller en bytur.

Når du har målet for øje, så skal du gøre op med dig selv, hvor meget din drømmegenstand koster. Dette skriver du ned på et stykke papir. Derefter skal du tage stilling til, hvor lang tid du kan vente på at få købt din drømmegenstand. Her skal du vælge en kortere periode – fx 4 måneder. Herefter dividerer du genstandens pris med antallet af måneder, som du vil vente på at købe den. Tallet du får her, er de penge, som du skal lægge til side hver måned for at komme i mål.

Spar i din hverdag

Næste skridt på vejen er at spare. Handl ind i discount supermarkedet. Overvej om du køber af nød, lyst eller impulsivt. Når du kommer frem til, at du er ved at købe noget af lyst eller impulsivt, så skal du overveje, om du hellere vil have den ting, som du står med i hånden, end den ting, som du ønskede dig. Her skal du selvfølgelig vælge det, som du ønskede dig. Med lidt øvelse vil du lære at styre dine impulskøb, og du vil på sigt spare mange penge. Penge som du i stedet kan bruge på at købe det, som du virkelig ønsker dig.

Når du endelig får råd til at købe det, som du ønsker dig, så vil du mærke hvor fantastisk følelsen af at have råd til det, som du ønsker dig, er. Herefter vil du gradvist kunne spare op til dyrere ting.

Og husk! Vil man på charterferie til sommer, så kan man ikke tage på cafe og shoppe tøj med veninderne hver eneste uge. Forskellen på at have råd til det du drømmer om, og ikke at have det, er de valg, som du foretager i hverdagen.

Hvis du synes, at vi laver gode artikler, skulle du tage og anbefale os til andre eller skrive en kommentar til denne artikel.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>