Skab økonomisk overblik

Et økonomisk overblik, ville forhindre mange i at ende i økonomisk uføre og noget der minder om kaos. Det man ofte hører om folk, der ikke har styr på økonomien, er at de har mistet overblikket over sine kreditorer. Hvis man ikke kan betale alle sine kreditorer og må vælge nogle fra i perioder, er det første tegn, på at det er ved at løbe af sporet. Og det er endnu værre, hvis man så ikke får “valgt” de rigtige kreditorer at betale til. Der er forskellige renter på de forskellige lån og ved at undlade at betale dem med de højeste renter, bliver det dyrt på den lange bane, hvis man undlader at betale.

Budgetkonto

En budgetkonto, kan være et rigtig godt redskab til at skabe økonomisk overblik. Herfra skal alle udgifter betales, så det resterende der står på ens konto, er så til eget brug. Man kan i Excel indsætte alle ens udgifter, så man kan udregne hvor mange penge at man hver måned, skal overføre til sin budgetkonto og så kan alle udgifter køre fra budgetkontoen. På den måde, skaber man et overskueligt overblik over sin økonomi. Og ved at sætte et fast beløb over på budgetkontoen hver måned, vil der naturligvis være overskud engang imellem, som så bliver stående, så der er penge til at betale de regninger, der kommer kvartalsvis. I sidste ende, skal regnestykket gerne gå op. Hvis ikke regnestykket går op, må man overveje om et forbrugslån, kan rette op på problemerne. Der kan fås nogle rigtig fine afdragsordninger, såfremt at man har plads i økonomien på den lidt længere bane, hvilket mange i virkeligheden har. Så umiddelbart er det ikke noget, man skal være bekymret, for at gå i krig med. Det handler om at have styr på, hvad der skal betales på hvilke tidspunkter og så sætte det ind i et regneark, det skaber overblik.

Hvis du synes, at vi laver gode artikler, skulle du tage og anbefale os til andre eller skrive en kommentar til denne artikel.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>