Skal du låne penge? Sådan undgår du brølere.

Hvis du har besluttet dig for at tage lån, så er der en række ting, som du skal kigge på, når du vælger en låneudbyder. For det første skal du finde et firma, der vil låne dig penge. For det andet skal du sammenligne priserne på lånene. Det kan lyde besværligt, men med denne guide i baghånden er det heldigvis ganske nemt!

Hvem vil låne mig penge?

Det er meget forskelligt, hvem de forskellige firmaer vil låne penge til. Derfor er det første, som du skal gøre, når du vil låne penge, at foretage et realitetstjek af dig selv. Hvem er du, og hvad er relevant for de firmaer, som du skal låne penge af? Svarer du på følgende spørgsmål, så er du allerede godt i gang.

Er du under 25 år?

Er du under 20 år?

Er du registreret som dårlig betaler?

Hvor meget tjener din husstand pr. år?

Har du en fast indtægt?

Hvor mange penge vil du låne?

Når du har besvaret disse simple spørgsmål, så kan du gå i gang med et finde et lånefirma, som er noget for dig. Der findes mange sider på nettet, hvor du kan sammenligne kravene, som de forskellige firmaer har til lånere. Når du har besvaret ovenstående spørgsmål, så har du en tjekliste, som du kan gennemgå, når du kigger på de forskellige firmaers krav. Find gerne 2-3 firmaer, som vil låne dig penge, og som lever på til dine krav og forventer om lånets størrelse.

Hvad koster lånet?

Når du har fundet 2-3 forskellige lån, så er det tid til at finde det billigste. Det kan være svært at gennemskue, hvilket lån der er det billigste. For lån har forskellige gebyrer, renter og stiftelsesomkostninger.

For at gøre det nemmere for forbrugeren, så tilkendegiver alle firmaer lånets ÅOP. ÅOP er lånets årlige omkostninger i procent. I disse omkostninger er medregnet diverse gebyrer, stiftelsesomkostningerne og renten. På den måde kan du nemt se, hvilket lån der er det billigste for dig at have. Det vil nemlig være det lån hvor ÅOP’en er lavest.

Hvis du synes, at vi laver gode artikler, skulle du tage og anbefale os til andre eller skrive en kommentar til denne artikel.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>