Spar på elforbruget

Hvis økonomien er lidt presset eller hvis man blot har et ønske om at spare på budgettet, så kan det som regel lade sig gøre at spare nogle forskellige steder, ved at lave en mindre små vane-ændringer. På elforbruget er der af erfaring en del penge at hente, ved at ændre på bitte små ting, ting der i det samlede regnskab gør en stor forskel.

Elektronik på standby

Tager utroligt meget strøm. Ved at slukke for fjernsynet og forlade det, mens den røde prik der signalerer at det er slukket står og lyser, bruges der rigtig meget strøm. Computere, DVD-afspillere, musikanlæg og andre elektronikprodukter har nøjagtig den samme situation, nemlig at elforbruget bliver højere end hvad der er nødvendigt. En lille ændring af en vane, som kan gør en stor forskel på et års forbrug af strøm.

Sluk for lyset

Det er ingen overraskelse at der er penge at spare, ved at slukke for lyset. Der er ingen grund til at have lys stående tændt, i de rum, hvor ingen opholder sig. Så må man overveje om man skal have lys tændt, når man ikke er hjemme, for at minimere risikoen for indbrud. Det er modargumentet til at man skal have slukket lys, der hvor ingen opholder sig.

Opvarmning af ovn

I forbindelse med madlavning, vælger mange også ofte, fordi det står i opskriften at opvarme ovnen til eksempelvis 200 grader, inden man sætter maden i ovnen. Mens ovnen varmes op, bruges en masse strøm, som man ikke får noget for. I den forbindelse vil jeg mene, at det er bedre at forlænge bagetiden i ovnen og så bare have maden sat ind fra begyndelsen og lade maden, få den varme, den kan få, mens ovnen bliver mere og mere varm. Nogen har en ovn, hvor det tager op til 30 min at nå 200 grader og det er lang tid og mange penge, for reelt set ingenting.

Hvis du synes, at vi laver gode artikler, skulle du tage og anbefale os til andre eller skrive en kommentar til denne artikel.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>