Forskudsopgørelse for dummies

Fik du et skattesmæk i år? Det er aldrig sjovt at skulle betale penge tilbage i SKAT. Men heldigvis kan man nemt undgå at skulle betale en restskat, hvis man retter sin forskudsopgørelse til.

Alle mennesker har et fradrag. Fradraget er de penge, som man må tjene uden, at man skal betale skat af dem. For at man har en jævn økonomi fordelt over hele året, skal man lave en forskudsopgørelse til SKAT. Herefter beregner SKAT, hvor stort ens fradrag er om måneden.

Forskudsopgørelsen er det, som SKAT bruger til at regne dit fradrag ud fra. Mange tror, at forskudsopgørelsen retter sig selv, men det er faktisk dit eget ansvar, at din forskudsopgørelse passer. Man kan enten få et skattesmæk, eller man kan betale for meget i skat, hvis man ikke retter sin forskudsopgørelse til. Derfor er det en god ide, at man får styr på sin forskudsopgørelse.

Få din forskudsopgørelse til at passe

Hvis man fik et skattesmæk eller en stor sum penge tilbage i skat i år, så skal man rette sin forskudsopgørelse til, så den passer bedre til næste år. Desuden skal man rette sin forskudsopgørelse til, hvis der sker store forandringer i ens liv. Det kan være, at man får eller mister sit arbejde, at man starter eller afslutter en uddannelse, eller at man er gået på pension. Disse faktorer vil have stor indflydelse på ens indkomst. Derfor har de også stor betydning for ens fradrag. Får man ikke rettet sin indkomst på forskudsopgørelsen til, så den passer med den nye situation, så risikerer man, at man får et skattesmæk, eller at man betaler for meget i skat.

Der er ikke noget i vejen for, at man retter sin forskudsopgørelse til på forhånd. Det vil sige, at man kan rette sin forskudsopgørelse, hvis man ved, at der i løbet af året vil komme store ændringer i ens indkomst. Holder man for eksempel sabbatår, og ved man, at man skal starte på uddannelse til sommer, så kan man ligeså godt udregne ens indkomst efter dette. På den måde får man sit fradrag mere ligeligt fordelt over året, og man undgår at mangle penge i nogle måneder, mens man i andre måneder har for mange.

Mange går glip af pengene fra deres befordringsfradrag. Man er berettiget til et befordringsfradrag, hvis man har længere end 24 km til arbejde. Man skal dog være opmærksom på, at befordringsfradraget kun gælder på de dage, hvor man arbejder på sin arbejdsplads. Arbejder man hjemme eller andet, så skal man rette befordringsfradraget til, så det passer.

Hvis du synes, at vi laver gode artikler, skulle du tage og anbefale os til andre eller skrive en kommentar til denne artikel.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>