Gør forårsrent i din økonomi

Det er en god ide, at man årligt kigger sin økonomi igennem. Mange mennesker vælger at gøre det i foråret, fordi de her har ekstra meget energi. Desuden kan man stadig nå at rette sin årsopgørelse ved SKAT til, så man undgår at skulle betale restgæld til næste år. Men hvordan får man styr på sin økonomi? Denne artikel giver dig 3 gode bud på, hvordan du kan få mere styr på din økonomi.

Er der sket ændringer i dit liv

Det første man skal gøre, er at spørge sig selv, om der er sket store ændringer i ens liv, som har økonomisk betydning. Det kan være, at man har fået et job, eller at man har mistet sit job. Det kan være, at man er startet på uddannelse, eller at man er blevet færdig med en uddannelse. Det kan være, at man er gået på pension. Det kan være, at man har købt hus. Det kan være, at man har fået længere eller kortere til arbejde. Er der sket en af disse ændringer, så skal man oplyse det til SKAT. Ændringerne kan nemlig have betydning for ens fradrag. Man kan læse mere om, hvordan man ændre sin forskudsopgørelse på SKAT’s hjemmeside. Ændrer man sin forskudsopgørelse korrekt, så undgår man, at man skal betale restskat næste år.

Leg Luksusfælden derhjemme

De fleste har set programmet Luksusfælden, hvor en række eksperter hjælper danskerne til at få en sundere økonomi. Men man behøver ikke, at have eksperterne derhjemme for at bruge deres råd til at få en bedre økonomi. Man kan nemlig lave en udgiftstavle på samme måde, som de gør i Luksusfælden. Her kan man dele sine udgifter ud på forskellige poster. Det kan virke fjollet at gøre, men de fleste oplever, at de får et nyt syn på deres økonomi ved at gøre dette. Man skal dele sine udgifter op i boligudgifter, andre faste udgifter, mad, diverse, gæld og opsparing. Gør man dette kan man få overblik over, hvordan man bruger sine penge. Synes man, at man bruger mange penge på en bestemt post, så kan det være en god ide at undersøge, om man kan lave om på beløbet.

Tjek priserne ved andre udbydere

Det er muligt, at man fandt de billigste forsikringer og abonnementer i tidernes morgen. Men udbuddet ændrer sig konstant, og det gør ens vilkår også. Derfor er det en god ide, at man årligt tjekker op på priserne, som man kan blive tilbudt ved andre udbydere. Det kan være alt fra forsikringerne, til mobilabonnementet og tv-pakken, som man kan spare penge ved at skifte ud.

Hvis du synes, at vi laver gode artikler, skulle du tage og anbefale os til andre eller skrive en kommentar til denne artikel.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>