Hvad bruger danskerne flest penge på

Har du nogensinde tænkt over, hvad andre bruger deres penge på? I denne artikel kan du få et smugkig ind i naboens økonomi, når vi opridser, hvordan den gennemsnitlige danske familie bruger deres penge.

Danskerne er glade for at bo godt. Det er vigtigt for os at hjemmet levet op til vores standarter, og har man ikke fundet drømmeboligen endnu, så har man formentlig en klar drøm om, hvordan denne ser ud. Samtidig er danskerne er et hyggeligt folkefærd, der bruger mange timer i hjemmet, og derfor er netop udgifter til vores bolig den største på budgettet.

Familien er det den anden store post, som danskerne bruger penge på. Og selvom familien er et vidt begreb, så er der klare tendenser for, hvad danskerne bruger deres penge på, når det drejer sig om familien. Det er vigtigt, at familien er sikret i tilfælde af ulykker, og derfor bruger danskerne mange penge på at forsikre sig mod ubehagelige overraskelser. Samtidig skal der være plads i budgettet til, at man kan tage på udflugter hele familien. Her er det ikke rejser udenlandsrejser, der bliver tænkt på, men derimod endagsturer. Det kan være en tur i biografen, zoologisk have, svømmehallen, ud at spise eller i forlystelsespark. Danskerne er glade for at bruge penge på fornøjelsesturer med familien.

For at familien kan komme sikkert omkring, bruger danskerne mange penge på transport. Dette skyldes, at mange danskere har egen privatbil. Derfor bruger danskerne mange penge på at købe privatbiler, benzin og at reparere deres biler, når de går i stykker.

Forbrugsfesten er i fuld gang

Dernæst elsker danskerne at bruge penge på at forkæle sig selv og hinanden. Både de dyre og de billige forbrugsvarer er et stort hit blandt de danske forbrugere. Det kan være alt fra elektronik til rejser og gaver, som danskerne bruger penge på. Det er nemlig de færreste danskere, der lader sig stoppe, når de har lyst til at købe nye forbrugsvarer. Vi er ikke gode til at se fordelen i at have den gamle iPhone, når den nye er kommet på markedet, eller at have en almindelig fladskærm, når vi hellere vil have en, som vi kan se 3D film på. Desuden vil vi gerne på ferie hver sommer, og har vi råd, så tager vi også gerne af sted om vinteren. Danskerne lever i en forbrugsfest uden lige – og vi elsker det!

Den sidste store post på danskernes budget er mad. Vi elsker at spise godt, og vi vil gerne betale ekstra for at få gode råvarer. I de seneste år er det klart blevet en populær tendens, at man bestiller take-away, men danskerne er blevet madsnobber, og pizzaen er skiftet ud med sushi eller tapas. Samtidig er det også blevet populært, at man køber fødevarer med omtanke. Danskerne handler økologi, fair trade og røde bøffer ved slagteren frem for i supermarkedet som aldrig før. Og det betaler de dyrt for.

Mangler du penge til at leve ligesom alle de andre danskere, så kan du med fordel optage et forbrugslån. På den måde kan du opleve, hvordan det er, at have råd til drømmeboligen, komme på fornøjelsesture med familien, køre egen bil, være en del af forbrugsfesten eller den bedre madkultur.

Hvis du synes, at vi laver gode artikler, skulle du tage og anbefale os til andre eller skrive en kommentar til denne artikel.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>