Konsekvensen ved at bo i skattely

Hvis man har interesse i at, flytte sin adresse væk fra hjemland, for at leve et sted, hvor skatten er mindre eller måske endda helt væk, så har det nogle konsekvenser. Især i ens privatliv har det en effekt, at man i størstedelen af tiden, er nødt til at opholde sig i et andet land, f.eks. Monaco. Den skattemæssige besparelse har altså nogle konsekvenser. Dem som oftest søger i skattely, er dem som betaler mest i skat. Men det er også dem der tilsvarende tjener flest penge, så de kunne med god mening vælge at blive boende, da de umiddelbart sagtens kan klare sig økonomisk, til trods for en høj skattebetaling.

Bidrager ikke til samfundet

På den ene side, er der forståelse for at man synes, at man betaler for meget i skat og andre betaler alt for lidt og med den indsats man lægger på arbejdsmarkedet, så fortjener man at få et større udbytte af det. Men skattesystemet er bare bygget op på den måde, at man beskattes progressivt. Dvs. at jo mere man tjener, desto større andel skal man betale af sin indkomst i skat.  Ved at flytte sin adresse til et andet land med en mindre skattebetaling, opgiver man sin fulde skattepligt i hjemlandet og må derfor også overholde de regler der er. Det er individuelt fra land til land, men ofte, må man som eksempel kun tilbringe under halvdelen af året i sit oprindelige hjemland, hvilket i al sin enkelthed også er rimeligt, når man ikke længere er skattepligtig til landet. Men man kan også vinkle det på en anden måde og så sige at den skattebetaling man betaler er et lån til sit land. Et lån til et offentligt velfærdssystem, man også selv må få andel af. Man bidrager nemlig til samfundet og kan på den måde få noget den anden vej. Også selvom andre, muligvis får mere ud af det.

Hvis du synes, at vi laver gode artikler, skulle du tage og anbefale os til andre eller skrive en kommentar til denne artikel.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>