Netbank på mobilen er smart og nemt

Netbank er et velkendt element i de fleste danskeres hverdag. Stort set alle danskere, som har en computer og internetforbindelse, kan få deres bankbog og bankoversigt at se hjemme bag skærmen uden skulle rende hen til automaten hver gang og få et kontoudtog, hvilket har lettet meget at slæbet for både bankerne og kunderne. Det hele er blevet meget lettere takket være netbank til computer – men også netbank til mobilen.

Er netbank på mobil ligeså godt som på computeren?

Mit udgangspunkt for det, som jeg skriver her er selvfølgelig kun baseret på, hvad jeg selv har prøvet omkring min egen mobil og netbank. Jeg har personligt en iPhone 4 med dertilhørende Danske Bank (netbank). Det er på den baggrund, at jeg udtaler mig om dette spørgsmål, som jeg vil besvare nu.

Netbank på mobilen er ikke helt på niveau med det, som man oplever på en computer. Systemet er selvfølgelig komprimeret en del, mulighederne er mindre og netbanken fungerer via mobil nok mere som en oversigt over din øjeblikkelige økonomi og kontobevægelser.

Man kan ligesom på computeren sagtens overføre penge og betale regninger via sin mobile netbank. Man kan også læse beskeder i sin e-Boks, hvis man skulle have lyst til det. Danske Bank kører med en form for rullende bræt, hvor du kan dreje på dette og derved komme frem til de menuer, som du ønsker. Netbank på mobilen lever derfor ikke helt og aldeles op til standarden på pc, men det er godt nok tæt på. Man kan du ikke tjekke sine lån, forbrugslån eller andre økonomisk-relaterede sager som disse.

Er netbank på mobil ligeså sikkert som på computeren?

Uden at være sikkerhedsekspert på nogen måde kan jeg godt sige, at sikkerheden på den mobile netbank er i orden. Man logger ind med et sikkerheds-ID, som man kan få oplyst på sin netbank på computeren, og logger ind med denne samt en firecifret kode, som man selv vælger efter eget ønske. Når man eksempelvis skal overføre penge til en anden konto, foregår dette ved, at man udfylder samme oplysninger, som på computerversionen. Når overførslen så skal godkendes, skal man bruge sit nøglekort, hvilket er lidt anderledes i forhold til på computeren, hvor man bruger nøglekortet til at logge ind med, og så sin personlige kode en gang til, når man skal godkende en overførsel. På mobilen virker dette lige omvendt, hvilket godt kan forvirre de fleste lidt. Dog er der ingen tvivl om, at de fleste danskere er trygge ved netbank på mobilen, når de skal tjekke deres økonomi, forbrug eller kredit!

Hvis du synes, at vi laver gode artikler, skulle du tage og anbefale os til andre eller skrive en kommentar til denne artikel.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>