Sådan undgår du klatgæld

Vi har alle hørt om folk, der kæmper med at betale afdragene på deres lån blandt andet fordi de har op til flere forskellige lån ved forskellige udbydere. Når man har mange lån, kan det være svært at overskue betalingen af alle lån på en gang. Og har man mange lån og svært ved at overskue at skulle betale restgæld og renter på alle lån er det højst sandsynligt, at man kommer bagud med betalingen af et eller flere lån.

Fænomenet omkring den såkaldte klatgæld er ikke sjælden. Mange vælger at optage lån hos flere forskellige udbydere, blandt andet for at opnå den bedste rente og de bedste vilkår. Men som tiden går og det bliver mere og mere uoverskueligt synes idéen om flere forskellige lån pludselig at være dårlig.

Derfor er det en god idé at komme af med sin klatgæld så hurtigt som muligt. Der er flere måder at gøre dette på. En af måderne er, at man kan betale sine mindre lån ud og derved ikke skal bekymre sig om disse længere. Men har man ikke pengene til at betale enkelte lån ud, kan man med stor fordel få samlet alle sine lån til et.

Selvom dette lyder som et stort arbejde, er det rent faktisk lettere end man lige tror. Mange lånudbydere er nemlig mere end villige til at hjælpe dig med at samle dine lån. Det foregår således, at du tager kontakt til en lånudbyder som du ønsker, skal samle alle dine lån.
Når I sammen har gennemgået mulighederne, vil lånudbyderen så kontakte dine andre lånudbydere hvor du har klatgæld stående og tilbyde dem, at betale restgælden.

Du skal altså ikke betale din restgæld ud selv – det står din valgte lånudbyder for. I stedet skal du blot sørge for at betale afdragene på det samlede lån til den ene lånudbyder. Du slipper altså for at betale renter til flere forskellige lånudbydere og derved sparer du penge.
Så undgå klatgæld og saml dine lån et sted.

Hvis du synes, at vi laver gode artikler, skulle du tage og anbefale os til andre eller skrive en kommentar til denne artikel.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>