Hvilke forsikringer skal man have som ung?

Forsikringer er en svær størrelse. Mange unge mennesker undlader helt at købe forsikringer, fordi de ikke kan finde meningen med dem. Men forsikringer er vigtige at have, og som minimum bør du anskaffe dig en indbo-, ansvars- og ulykkesforsikring.

Find de rigtige forsikringer

Når man flytter hjemmefra, skal man have styr på en masse ting. En af dem forsikringerne. Men mange unge nedprioriterer forsikringer, fordi de ikke ved, hvilke forsikringer de skal bruge og hvorfor.

Man skal som udgangspunkt have en indbo-, ansvars- og ulykkesforsikring.

I nogle tilfælde dækker ens forældres forsikring, selvom man er flyttet hjemmefra. Dette vil typisk gælde, indtil man er 21 år gammel.

Er man 21 år eller ældre, så står man selv for sine forsikringer.

Indboforsikringen dækker blandt andet tyveri og brand. Det vil sige, at du kan få erstatning, hvis du får indbrud, eller hvis din lejlighed brænder med alle dine ting i. Desuden har de fleste indboforsikringer en ansvarsforsikring med i prisen. Ansvarsforsikringen dækker, hvis du er skyld i en ulykke, hvor en anden person kommer til skade, eller hvis du kommer til at ødelægge en anden persons ejendele. Det kan virke ligegyldigt at have en indboforsikring, men typisk kan man få en indboforsikring for 1000-1500 kr. om året. Det svarer til cirka 100 kr. om måneden, og det er en meget lille pris at betale for alt det, som man får med en indboforsikring.

Ulykkesforsikringen dækker dig, hvis du skulle komme til skade. Mange unge tænker, at de ikke har behov for en ulykkesforsikring, fordi de mere eller mindre føler sig udødelige, men sandheden er, at hvad som helst kan ske. Man kan blive ramt af en bil på vej til sin uddannelse/sit arbejde, eller man kan slå sine tænder i en sportskamp. Har du en ulykkesforsikring, får du kompensation, hvis du kommer galt af sted. Samtidig får du tilskud til genoptræning.

Lån penge til forsikringer

Når man skal købe en forsikring første gang, skal man betale for et helt år. Det er de færreste unge, som lige er flyttet hjemmefra, der har råd til dette. Derfor kan det være en god ide, at man låner pengene til at betale sine første forsikringer. Står man i en situation, hvor man ellers skal bruge op til et helt år på at få råd til en førstegangsbetaling af forsikringerne, så er det mere sikkert at låne pengene, så man kan få sine forsikringer med det samme.

Du kan låne penge til forsikringer på nettet. Du kan med fordel vælge at optage et hurtig lån, når du vil låne penge til forsikringer. Med hurtig lån har du pengene på sin konto 1-2 dage efter, at du har ansøgt om lånet. På den måde kan du hurtigt få købt og betalt dine forsikringer.

Når du har fået betalt dine forsikringer første gang, er det en god ide, at du sætter prisen for dem ind i dit budget. På den måde kan du spare op, så du undgår at skulle låne penge, når du skal betale forsikringerne igen året efter.

Du kan sammenligne forsikringer og deres priser på Forsikringsguidens hjemmeside.

 

Hvis du synes, at vi laver gode artikler, skulle du tage og anbefale os til andre eller skrive en kommentar til denne artikel.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>