Nordea har snart ligeså mange danske kunder som Danske Bank

For omkring en måneds tid siden kunne en artikel på business.dk fortælle, at Nordea snart har flere privatkunder end Danske Bank, som hidtil ellers har været den klart største spiller på det danske marked. I tal kan man mere konkret se, at Nordea nu har mellem 25-26 % af markedets privatkunder, mens Danske Bank er faldet ned på 27-28 %.

Reaktion på nye gebyr og lukkede filialer

Hvad skyldes denne hurtigt ekspanderende udvikling så? En meget plausibel, som også lynhurtigt spredte sig og som medførte mange klager og vrede kunder på nettet er Danske Banks nye lancerede regel om, at det skal koste penge at have en konto i banken. I dag er det imidlertid sådan, at man kan have sine pengene stående på en konto i enhver bank, uden at skulle betale en krone for denne service. Denne nye gebyrpolitik har simpelthen fået mange danskere til at vende Danske Bank ryggen og i stedet gå over til den svenske Nordea i stedet, som umiddelbart efter udgangen af 2013 stadigvæk vil have den gamle politik om, at en konto ikke skal koste penge at have. Samtidig har Danske Bank lukket mange filialer i specielt de mindre landsbyer, hvilket har gjort indbyggerne i disse områder ekstra vrede. Nordea har omvendt bibeholdt alle sine afdelinger.

Hvad så nu?

Det bliver uhyre interessant at følge kundeudviklingen, når Danske Banks nye gebyrpolitik træder i kraft ved udgangen af dette år. Flere eksperter har dog og forvisset om, at Nordea ikke vil kunne udelukke, at de også vil kunne finde på, at indføre denne gebyrpolitik hos sig. Samtidig vil Nordea også komme til et punkt, hvor der skal lukkes filialer – og hvordan reagerer kunderne så? Fortsætter denne udvikling, kan man frygte for kundernes synspunkt, at man som privatkunde i enhver bank i Danmark ikke vil kunne have en konto, uden at skulle betale gebyrer for den hvert kvartal eller år. Alt i alt kan dette ses som en hurtig modreaktion på Danske Banks gebyrindførsel, som har fået mange danskere til at flygte over til andre banker – heriblandt Nordea, som har vundet mest på udviklingen.

Du kan læse mere om Danske Banks nye gebyrpolitik på: http://www.danskebank.dk/da-dk/Privat/Pages/Privat.aspx

Hvis du synes, at vi laver gode artikler, skulle du tage og anbefale os til andre eller skrive en kommentar til denne artikel.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>