Få en ny computer på afbetaling

For et halvt års tid siden så jeg en dokumentar der påstod, at elektronik såsom smartphones, computere og Ipods havde en indbygget levetid. Det vil altså sige, at efter et vist tidsrum vil eksempelvis din computer holde op med at virke, og du vil være tvunget til at gå ud og købe en ny. Jeg må indrømme, at jeg var skeptisk inden jeg satte mig til at se programmet. Jeg havde meget svært ved at tro på, at elektronikproducenterne virkelig havde programmeret deres produkter til at gå i stykker på et bestemt tidspunkt. Men efter at have set dokumentaren blev jeg mere og mere overbevist. Alt tyder faktisk på, at producenterne har en skjult agenda for at sælge flere produkter, og det giver faktisk også meget god mening. For hvis du har et produkt der bare virker som det skal, vil du ikke bytte det ud med et nyt. Men har du derimod et produkt, der går i stykker efter et par år, er du jo tvunget til at købe et nyt.

Der er altså ingen tvivl om, at producenterne har salg for øjet når de programmerer deres produkter til at have en udløbsdato. Og min computer har netop ramt sin udløbsdato. I sidste uge stod den simpelthen af. Den kunne hverken tænde eller noget som helst andet. Jeg gik mildt sagt i panik, for jeg bruger min computer til rigtig mange ting. Heldigvis har jeg taget backup af mine vigtige filer, så det var ikke verdens undergang. Men rent økonomisk viste det sig at være noget af et problem. Jeg havde nemlig ikke penge til at gå ud og købe en ny computer og så var gode råd pludseligt dyre.

Dog måtte jeg have en computer. Jeg er utrolig afhængig af min computer både arbejdsmæssigt og privat. Derfor gik jeg ned til min lokale computerforhandler og forklarede ham situationen. Han fortalte mig, at jeg kunne købe en computer på afbetaling og altså ikke skulle betale nogen penge her og nu. Først troede jeg ikke på ham, og jeg var overbevist om, at der var noget han ikke fortalte mig. Men han gav mig kontrakten og jeg læste den igennem. Han havde faktisk helt ret. Jeg kunne nemt købe en ny computer på afbetaling uden at skulle have penge op af lommen her og nu. Jeg var hurtig til at skrive under og gik der fra med en helt ny computer. Betalingen sker over 10 måneder og på den måde har jeg altså fået en helt ny computer uden at ruinere mig selv økonomisk.

Hvis du synes, at vi laver gode artikler, skulle du tage og anbefale os til andre eller skrive en kommentar til denne artikel.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>