Gode råd om aktier

Aktiehandel er noget som rigtig mange mennesker kan identificere sig med, og som rigtig mange mennesker under tiden har stiftet bekendtskab med. Der er således rigtig mange der er såkaldte fritidsinvestorer som køber lidt aktier engang i mellem – mest for sjov og spænding, men naturligvis også, for at tjene lidt penge på det. Det må jo som sådan være det overordnede mål med en sådan investering.

Selvom man mest investere på et lavpraktisk og hyggeligt plan, så kan det alligevel være ganske væsentligt at have et indblik i nogle af de helt generelle regler omkring aktier. Det er sådan set også formålet med denne blog, at give et solidt indblik i nogle af de helt grundlæggende mekanismer omkring aktiehandel.

Grundlæggende findes der forskellige typer af aktier. I denne korte blog vil to af disse blive behandles. Det drejer sig om de såkaldte defensive aktier, samt de cykliske aktier. Der er en væsentlig forskel på denne type aktier ligesom der også er forskel på, hvornår det er hensigtsmæssigt at investere i de forskellige aktier.

Cykliske er følsomme

De cykliske aktier er meget følsomme overfor konjunkturændringer i samfundsøkonomien og kan derfor stige meget voldsomt, når der kommer et opsving, men kan tilgengæld falde tilsvarende, når økonomien går den anden vej. Derfor skal man være særligt opmærksom på disse aktier. Man kan tjene rigtig gode penge på denne måde, men man kan også tabe penge, hvis ikke man er opmærksom. Der vil særligt være tale om firmaer der laver forbrugsgoder eller ting der forbindes med forbrugsgoder og som påvirkes meget af økonomien. Eksempelvis indsustri og transportbrancher.

Modsat ser man de defensive aktier som er næsten ufølsomme overfor ændringer i økonomien. Her taler man ofte om medicin og mad, da det er varer der sælges uagtet den økonomiske situation.

Disse brancher kan der som sådan investeres i det meste af tiden. Dog skal man være opmærksom på, at det naturligvis ikke er helt frataget fra al påvirkning udefra. De vil altså typisk falde ligesom de fleste andre aktier i forbindelse med lavkonjunktur, men måske nok ikke i samme omfang.

Derudover er stigningen på disse aktier ikke ligeså massiv i opgangstider. De er dog mere stabile.

Det anbefales at man bruger denne viden til at investere. Og gerne investere stort. Låne penge på internetter og ellers komme godt i gang med at investere på et højere niveau. Man skal gøre sig selv sine behov klart og vælge hvilken kombination af aktier man vil satse på.

Hvis du synes, at vi laver gode artikler, skulle du tage og anbefale os til andre eller skrive en kommentar til denne artikel.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>