A.P. Møller-Mærsk satser på vindmøller – hvad gør vi forbrugere så nu?

I dagens net-udgave af Børsen, kan man i læse, at den varmeste historie i øjeblikket at A.P. Møller-Mærsk koncernen nu tager en stor chance og satser på grøn energi i form af investering i vindmøller via ”Esvagt”, som er et selvskab, der bygger specialskibe til havmøller (link: http://borsen.dk/nyheder/avisen/artikel/11/54370/artikel.html). Men hvad betyder dette for os forbrugere, der samtidig er aktionærer i visse virksomheder? Jeg vil i dette indlæg kigge nærmere på, hvad AP Møllers satsning på vindmøller kan få af betydning for det danske finansmarked. Jeg vil forsøge at holde mine argumenter så klare som overhovedet muligt.

Grøn energi er på vej frem igen. Solceller er før prøvet, men nu er det vindmølleindustrien, der får et boost af A.P. Møller koncernen.

Grøn energi er på vej frem igen. Solceller er før prøvet, men nu er det vindmølleindustrien, der får et boost af A.P. Møller koncernen.

Investeringer i vindmølleaktier

Vi kan formentligt forvente, at aktiemarkederne vil reagere positivt overfor dette, set ud fra et vindmøllevenligt perspektiv. Det er klart, at når en mastodont i dansk økonomi som A.P. Møller viser tillid til vindmølleindustrien, så vil det afføde yderligere tillid fra fondsbørserne og dets aktionærer. Investeringen er ligeledes en hårdt tiltrængt hjælp til vindmølleindustrien, der i øjeblikket er hårdt presset – bedst illustreret ved Vestas’ skrantende økonomi og manglende ordrer fra udlandet de senere år, endda på trods af flere bidrag fra den danske statskasse til selskabet.

Vi står dermed overfor et vigtigt skridt, og spørgsmålet er i samme ombæring, hvordan vi som almindelige borgere skal reagere på dette, og ikke mindst hvordan vi skal gøre udnytte mulighederne ved denne satsning. Det soleklare bud på dette spørgsmål er naturligvis at købe nogle aktier i et af de vindmølleselvskaber, som vil profitere mest muligt på denne investering fra A.P. Møllers side. Det er klart, at i og med nyheden stadig kun er fra i dag, kan det være svært at vurdere, hvilke selvskaber der vil profitere på investeringen og derved øge sin aktiekapital, men jeg har alligevel en klar fornemmelse.

Det skulle ikke undre mig, hvis dette bliver Vestas’ økonomiske redning, selvom jeg selvfølgelig ikke har noget konkret at bygge dette på, men jeg har flere gange set tilfælde som dette, og de fleste gange har mine mavefornemmelser vist sig at holde stik. Min forudsigelse er derfor, at det vil være rigtigt klogt at investere i nogle Vestas-aktier meget hurtigt, mens kursen stadig er stabil og til at betale. Hvis du ikke har pengene til det, kan jeg anbefale et hurtigt kviklån fra internettet, da sådan et kan optages i løbet af et døgn, så du hurtigt kan få investeret i din nye vindmølle-aktier. Derudover kan du jo blot betale lånet af igen, når dine aktier stiger i værdi og du får profit på dem.

Hvorfor skal det så lige være et online lån til formålet?

I kølvandet på forrige afsnit tænker du nok: hvorfor råder han mig til at tage et online forbrugslån fremfor et banklån – de er jo dyrere i rente? Ja, det er rigtigt, at online forbrugslån, kviklån, minilån, blankolån og hvad der ellers findes af lånetyper har højere renter end banklån, men til gengæld er der en masse andre fordele ved dem, som passer meget ind i den kontekst, som vi står i nu. Jeg nævnte før, at det er klogt at låne penge hurtigt, hvis man skal handle mens aktiekurserne er lave, hvis man vil sikre sig, at aktierne ikke smutter for næsen af én.

Dette er selvfølgelig en klar årsag til, at vælge et online forbrugslån, da du med et banklån skal vente meget længere med at få dine penge udbetalt. Lad derfor ikke et banklån bremse dig i at låne dine penge. Det kan i sidste blive en meget stor sum at gå glip af, hvis man ikke låner penge hurtigt og handler de billige aktier i tide. Herudover har online forbrugslån også andre fordel, som jeg nu vil nævne. En af disse er blandt andet, at du heller ikke skal stille sikkerhed for dit lån, når du tager det hos en udbyder på internettet. Du slipper med andre ord altså for, at tænke på dette også i processen.

Sidst men ikke mindst vil jeg også fremhæve den fordel, at du kan klare hele låneprocessen bag computeren i forbindelse med et lån på nettet. Det gør det immervæk noget lettere for dig, når dit primære fokus er at få købt de rigtige aktier. Husk samtidig på, at selvom din vindmølleaktielåneansøgningsproces ikke har den laveste rente, som er på markedet, så vil dette ikke have nogen større betydning, når du en dag kan sælge dine vindmølleaktier for en langt højere kurs, end du selv købte dem til, og derved vil du så let som ingenting kunne betale lånet ud i rette tide, hvorfor der intet er at være bange for på dette punkt.

Hvis du synes, at vi laver gode artikler, skulle du tage og anbefale os til andre eller skrive en kommentar til denne artikel.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>