Som studerende er det ok at tage lån

Som studerende, er det ikke altid lige nemt, at få pengene til at slå til. Uanset om man har lidt arbejde ved siden af. Man får mindre i SU end folk får på kontanthjælp, hvilket måske er er skævvridning af hvad der er rimeligt, men det er ikke en politisk diskussion det her og derfor forholder vi os blot til hvordan virkeligheden er. Man kan som studerende ikke engang gøre brug af befordringsfradrag, som man ellers kan når man er ansat i et ansættelsesforhold og har minimum 24 km tur/retur til arbejde, for at begunstige folk på arbejdsmarkedet. Som studerende, får man måske en smule rabat ved nogle indkøb ellers er det begrænset, hvad man har af goder, udover gratis medlemsskab hos en A-kasse, men derudover sætter økonomien sine alvorlige begrænsninger for at man kan agere ligesom jævnaldrende unge mennesker, der er i fast arbejde. Man er blot som studerende ved at skabe et grundlag for en fremtidig indkomst, men med måske 5-6 år som studerende, så kan vejen til pengene have lange udsigter og i disse tider er der absolut ingen garanti for at man fra dag 1 som nyuddannet tjener den høje løn. Det kan nemt vise sig, at man skal have et såkaldt trampolin-job, altså et springbræt til noget endnu større, hvor pengene så også vil være større. I den lange periode, som studerende, hvor pengene er begrænsede, har man ikke de muligheder man kunne tænke sig. Og hvis man skal pege på en alder, hvor man netop har mange drømme og ønsker og mest af alt godt kunne tænke sig at have økonomiske muligheder, er det i de unge år. Når man senere har fået børn osv., falder man mere til ro og vil egentlig blot give sine børn, hvad de kunne tænke sig og så ellers glædes ved at se dem vokse op. Indtil da, er det ens egne behov, men dem kan man ikke altid få som man kunne tænke sig, hvis man studerer.

Lån i dag

Se bort fra de begrænsede muligheder, tag et lån og betal tilbage løbende og så kan du betale større ydelser, når din indkomst på et tidspunkt stiger og du gerne vil have nedbragt din gæld betragteligt. Ligesom dine jævnaldrende der lever livet, skal du ikke have de muligheder fjernet, bare fordi du vælger at bruge længere tid på at uddanne dig, som samfundet jo i øvrigt efterspørger i høj grad, nemlig de højtuddannede med individuelle kompetencer.

Hvis du synes, at vi laver gode artikler, skulle du tage og anbefale os til andre eller skrive en kommentar til denne artikel.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>