Undgå luksusfælden – saml dine lån

I luksusfælden, ser vi uge efter uge, hvordan folk har mistet overblikket over deres økonomi. De har en lang række kreditorer, nogle får deres penge, andre gør ikke og værst af det hele, så ved de faktisk slet ikke hvor mange kreditorer de har og hvad de skylder væk. Det er over en kortere periode eller en årrække blevet uoverskueligt, fordi antallet af kreditorer er steget, der har ikke været råd til at betale dem alle og overblikket er i den grad forsvundet. Og med de ekstra gebyrer der er lagt oveni for misligholdelse af aftale, har ikke gjort det nemmere at overskue.

Saml dine lån

Du skal forsøge, at få en aftale i stand med dine kreditorer om nedsættelse af rente og ellers prøve at se om du kan få samlet dine lån. Find ud af hvad din samlede gæld er, find en udbyder der vil låne dig det beløb eller så tæt på det beløb som muligt, hvis vedkommende ikke vil låne dig det fulde beløb. Betal samtlige kreditorer ud, således at du ikke skylder nogen noget udover det lån du lige har optaget. Så har du fået dine kreditorer reduceret til en og kan derefter overskue det og skal kun betale af til en. Hvis du kan aftale en god rente på det ene lån, som du står tilbage med, kan du spare dig selv for nogle penge. Der er højst sandsynlig andre af dine tidligere lån, der havde højere omkostninger, så på den måde opnår du en reel besparelse. Det er vigtigt, at du gør det her inden du bliver registreret i RKI, for bliver du først det, så kan det ikke længere lade sig gøre. Er man registreret i RKI, så kan man slet ikke låne flere penge og så har man ikke mulighed for at skabe sig et overblik på den måde. Når det er lykkedes dig at få samlet dine lån til blot et enkelt, skal du til at reducere i dit forbrug og få betalt af. Der vil være en månedlig ydelse der skal betales, men hvis du kan, så er hver en ekstra krone derudover værd at bruge på afbetaling, da det vil sikre dig at du tidligere bliver gældfri. Og det kan på lidt længere bane også spare dig for nogle rentetilskrivninger og dermed også de samlede omkostninger på lånet. Det samlede overblik skal forhindre at du bliver nødt til at tilmelde dig Luksusfælden.

 

Hvis du synes, at vi laver gode artikler, skulle du tage og anbefale os til andre eller skrive en kommentar til denne artikel.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>