Invester i din karriere – tag på fagrelevante kurser

Konkurrencen på jobmarkedet er hårdt, og ligesom vi ikke længere er ligeså loyale overfor vores arbejdsgivere som førhen, så tøver vores arbejdsgivere heller ikke med at erstatte os, hvis ikke vi gør vores arbejde godt nok. Det sætter større krav til os end før, og vi må konstant være up to date på vores felt og sikre os, at vi kender til det nyeste inden for vores område. Det kan være en smule stressende altid at skulle være fuldstændig opdateret, men ikke desto mindre er det det, arbejdsgiverne kræver af dig. For lige så vel som at du skifter arbejdsplads hvis du ikke er fuldt ud tilfreds, kan din chef skifte dig ud, hvis han ikke er tilfreds med dig.

Men hvad gør man så, hvis man gerne vil være opdateret på sit område og fuldstændig skarp til sit arbejde? Du kan gøre flere ting – nogle mere fordelagtige end andre.
For det første kan du bruge din fritid på at læse bøger, kigge på hjemmesider eller søge information andre steder omkring dit felt. Det vil gøre, at du i højere grad er opdateret på hvad der sker i din branche, og det vil muligvis også gøre dig skarpere til dit arbejde. Dog skal du bruge en masse tid på at finde informationer, samt du skal nå at sætte dig ind i alle informationerne. Det kan selvsagt tage rigtig lang tid, og du har højst sandsynligt ikke tid eller overskud til at skulle kaste dig ud i så mange nye og omfattende ting på én gang.

I stedet kan du vælge at deltage i kurser arrangeret af forskellige foreninger. Mange brancheforeninger udbyder ofte kurser der beskæftiger sig med emner inden for deres branche. Arbejder du eksempelvis som jurist, vil der højst sandsynligt være en brancheforening, der udbyder kurser der tager fat i juridisk relaterede emner. Disse kurser er utrolig lærerige og du får megen information på kort tid. Kort sagt lærer du en hel del, og du kan være sikker på, at du går der fra som opdateret. Problemet med disse kurser er blot, at de tit og ofte koster penge. Et kursus alt afhængigt af kursets varighed kan let koste fra 1000kr og opefter. Nogle kurser kan endda nemt komme til at koste over 10.000kr. Hvis man ønsker at være konstant opdateret, kan dette vise sig at blive en dyr affære. Nogle er så heldige, at deres arbejdsgiver vælger at betale for disse kurser, men det er langt fra alle der er så heldige. Og de der ikke er heldige, kan risikere at miste deres arbejde som konsekvens af, at de ikke har været tilpas nok opdaterede.

Vil man gerne undgå dette scenarie kan man vælge at se disse kurser som en investering. I stedet for at slå tanken om kurser ud af hovedet på grund af manglende penge, kan man vælge at låne penge, der skal finansiere disse kurser. Man kan altså vælge at se på det som en investering i viden og fremtidig karriere. Nogle vil måske ryste på hovedet nu og sige, at de aldrig får lov til at låne penge til kurser i banken. Men heldigvis er der andre steder man kan låne penge end i banken. Mange online finansieringsinstitutter låner penge til folk uden at kræve forklaring på, hvad pengene skal bruges til. Du slipper altså for at skulle redegøre for, hvad dine lånte penge skal bruges til, og det gør det hele meget nemmere i forhold til, hvis du skulle have lånt pengene i banken. Derudover får du også pengene hurtigt. Du kan altså tilmelde dig et kursus, låne pengene og betale inden tidsfristen udløber. Som oftest får du pengene sat ind på din konto i løbet af et par dage. Du vil hurtigt finde ud af, når du først har deltaget i et kursus, at de penge du har lånt er givet godt ud. For på disse kurser får du rigtig megen viden, som du kan bruge i dit arbejde. Og når først du har det, behøver du ikke i samme grad bekymre dig om hvorvidt du beholder dit job eller ej. I hvert fald er du mere sikker på at beholde dit job, end du var før. For ved at deltage i disse kurser har du rustet dig selv bedre rent fagligt, og det er det der er behov for på arbejdsmarkedet i dag. Du er nødt til at differentiere dig selv fra dine konkurrenter og det kan du bedst gøre ved at være faglig opdateret, og det er netop det disse kurser kan biddrage til. Så tøv ikke med at investere i kurser, der kan styrke din faglige profil.

Styrk din faglige position på arbejdet

Hvis du synes, at vi laver gode artikler, skulle du tage og anbefale os til andre eller skrive en kommentar til denne artikel.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>