Køb bolig inden priserne stiger

Det er lige kommet frem, at man i nogle sammenhænge kan bo billigere i en ejerlejlighed end man kan på et kollegieværelse. Det er et godt billede på, at der er stor fidus i at købe bolig og alt bolig der lejes ikke på samme måde er påvirket af den konjunktur der er i øjeblikket. Det giver stof til eftertanke, at man har mulighed for at blive boligejer og så slippe med så billige afdrag på sine boliglån. Men det er ikke sikkert, at det bliver ved med at være sådan. På et tidspunkt vil boligpriserne stige igen og så er fidussen ikke ligeså god som den er nu. Der er ved at være ændringer og pilen peger i retning af dyrere boligpriser. Ikke desto mindre, kan man altså ved at gøre sit hjemmearbejde godt nok, finde en ejerlejlighed der er billigere at sidde i, end det ville koste at bo på et kollegieværelse også selvom det er lejlighed centralt i en af de store byer. Det er tankevækkende og så populært som forældrekøb er i disse år, altså hvor forældrene køber lejlighed deres børn kan bo i og så betale husleje den vej, kan forældrene rende med den friværdi der bliver skabt i boligen. Hvis man selv kan låne pengene, kan det kun anbefales at man køber ejerlejlighed. Det handler om, at finde de rigtige ejerlejligheder. I de aller mest eftertragtede kvarterer stiger priserne dog markant i øjeblikket pga. forældrekøb og det kan skabe en såkaldt bolig-bobbel, hvor man lader sig narre lidt af de priser, som ikke svarer til det niveau de bør være på. Så man skal lave sit hjemmearbejde godt og finde de bedste ejerlejligheder til prisen.

Fordel ved ejerlejlighed

Når man er boligejer og der ikke er tale om et familiekøb, altså man har på egen hånd lånt pengene i bank og hos realkreditinstitut, så i takt med at man betaler af på lånene, så opnår man noget friværdi. Friværdien er forskellen på det man skylder i boligen og det den reelt er værd. Jo længere tid man bor der, desto mere friværdi opnår man, som man kan bruge på at skyde ind i ejendommen. Det kan også vise sig, at man på et tidspunkt kan spare nogle penge, ved at lægge sine lån om. Når man bor til leje er der ingen opsparing til fordel for en selv, der støtter man blot vedkommende man lejer af. Dog skal man som ejer selv stå for de udgifter der måtte være, som f.eks. reparation og anden vedligeholdelse. Alt andet lige, så må man sige, at ejerlejlighed er noget mere attraktivt end at bo på kollegieværelse. Al respekt til dem, der gerne vil bo på kollegieværelse, men ejerlejlighed er noget ganske andet og mere luksuriøst. Man skal huske på, at hvis man ikke har i sinde at bo i en lejlighed for evigt, så kan man score fortjenesten, såfremt at man kan sælge lejligheden med fortjenesten og med det marked der er netop nu, så er chancen for et salg med fortjeneste temmelig sandsynligt.

Problemer med at låne til køb i udkantsområdet

Boligmarkedet står stille og det har det gjort længe. Derfor falder priserne og det er heller ikke hvad som helst man kan få lov at låne penge til. Udkantsområderne er ikke så populære og her er boliger til salg i lang tid. Nu er det kommet frem, at det faktisk ikke engang er sikkert at man kan få lov at låne penge til at købe i udkantsområderne. Det er ikke attraktivt at bo i de områder, skoler lukkes, dagligvarebutikker lukker og der er en generel usikkerhed omkring, at hvis man låner penge til nogen der ønsker at bo på landet, så er det ikke sikkert, at det kan sælges igen når den tid kommer og det er ikke godt for realkreditinstituttet. Det er ret uheldigt, når man fra politisk side lover at der skal investeres i de ydre områder, så hænger det ikke sammen med, at man ikke kan låne penge til at bo der. Hvis ingen kan få lov at bo der, så bliver der mange flere tvangsauktioner fremadrettet og alt bliver centraliseret omkring de store byer. Det er et problem, når meget vækst skabes gennem landbrug bl.a. Umiddelbart skal man som forbruger gå efter de muligheder, hvor man får mest for pengene og så skal det naturligvis afklares, at man kan låne de nødvendige penge og her er beliggenhed også afgørende for, hvad der er muligt. Hvis det lykkes, kan man lave nogle rigtig gode lån i øjeblikket, så slipper man for at bo på kollegieværelse.

Hvis du synes, at vi laver gode artikler, skulle du tage og anbefale os til andre eller skrive en kommentar til denne artikel.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>