Fik du afslag i banken? Lån penge alligevel.

Alt for mange mennesker står helt uforstående tilbage, når banken siger nej til at låne dem penge. Det kan være svært at forstå, hvorfor man ikke må låne penge. Har man en for dårlig økonomi, eller hvad er årsagen til, at man er blevet afvist i banken? I denne artikel skal vi se nærmere på de grunde, der ligger bag, når banken afviser en kunde, der vil låne penge. Vi skal samtidig undersøge, hvad man kan gøre, når man har fået et afslag om at låne penge i banken. Skal man skifte bank, eller kan man låne pengene et andet sted?

Hvem kan låne penge?

Årsagen til bankens afvisning hænger sjældent sammen med en for dårlig økonomi. De fleste mennesker, der vil låne penge, har jo helt naturligt en halvsløj økonomi – ellers ville de ikke ansøge om et lån. Men hvornår har man egentligt en for dårlig økonomi til at låne penge?

Generelt kan man sige, at man har en for dårlig økonomi til at låne penge, hvis man ikke tjener nogen penge. Mange mennesker har i dag ikke noget job, men det betyder ikke, at de ikke kan låne penge. Får man SU, kontanthjælp, dagpenge eller pension, så tjener man penge, og man kan derfor godt låne penge. Men der vil ofte være en begrænsning for, hvor mange penge man kan låne. Dette hænger sammen med ens mulighed for at kunne betale lånet tilbage indenfor en fastsat tidsramme. Det siger sig selv, at man ikke kan betale et lån på 1 million kroner tilbage, hvis man kun får en SU på knap 5.000 kr. om måneden. Men man kan alligevel godt låne mindre beløb, der kræver, at man betaler et langt mindre månedligt afdrag. Nogle banker er dog ikke interesserede i at låne småbeløb til folk, og folk med en lav indkomst kan derfor have svært ved at få lov til at låne penge i banken.business team standing

Udover kravet til indkomst er der en aldersbegrænsning, der gør, at man skal være minimum 18 år gammel for at låne penge. Det er dog de færreste 18-årige, der vil blive godkendt til at låne penge i banken. Banken er her tilbageholdende med at låne den unge penge, da den unge ikke har andre interesser i banken, der skal holde den unge som kunde i banken. Banken får derfor ikke særligt meget ud af at have den unge som kunde, og de ønsker derfor ikke at imødekomme den unges behov.

Nogle 18-årige får tilbudt at få en kassekredit i banken. Dette gælder typisk de unge, der har et fuldtidsarbejde, eller dem som er i lærer. Den unge har her en stabil økonomi, og banken kan tjene gode penge på at bondefange den unge med en kassekredit. Problemet er her, at kassekreditter har en uhyre høj rente, og at der ikke stilles krav om, at den unge skal afdrage på gælden. Unges Kassekredit ender derfor ofte med at vokse helt ud af proportioner før, den unge får set sig om.

Banken stiller krav til, hvad man vil bruge sine lånte penge på. Derfor ser banken gerne, at man bruger pengene på noget, der har en værdi for banken. Det skal altså være noget, som banken kan sælge videre, hvis man af forskellige årsager ikke er i stand til at afvikle sin gæld. Desværre ser banken ikke værdi i særligt mange ting, og ofte er det kun nye biler eller huse, der falder i bankens smag. Det kan derfor være helt umuligt at få lov til at låne penge til almindelige forbrugsvarer og fornøjelser, og rigtig mange afvises i banken, fordi de vil låne penge til de forkerte ting.

Hvad er det bedste alternativ til et lån i banken?

Hvis du er blevet afvist i banken, skal du ikke opgive din drøm om at låne penge. Du skal derimod rette din opmærksomhed til andre steder end banken. Det er usandsynligt, at du vil få lov til at låne penge i andre banker, når du er blevet afvist i én bank – og du kan derfor med fordel forsøge at låne penge udenom banken.

I løbet af de seneste år er der dukket mange muligheder frem for at låne penge udenom banken. Faktisk er banken ikke længere det primære sted, private kunder henvender sig, hvis de vil låne penge. Det er derimod på nettet. Online lån er mere populære nu end nogensinde, og det er der mange grunde til.

Godkendelsesprocenten for låneansøgninger er meget højere online, end den er i bankerne. Dette skyldes, at der ikke stilles så høje krav til ansøgeren, når der skal lånes penge på nettet. De online låneudbydere er reelt interesserede i at låne penge ud til private kunder, og det kan mærkes. Man skal faktisk kun opfylde tre krav for at kunne låne penge på nettet:

–          Du skal være mindst 18 år gammel

–          Du må ikke være registreret i RKI

–          Du skal have en form for indkomst (overførselsindkomster accepteres)

For at finde det online lån, der passer bedst til dine krav og forventninger, kan du med fordel besøge en hjemmeside, der sammenligner lån.

Hvis du synes, at vi laver gode artikler, skulle du tage og anbefale os til andre eller skrive en kommentar til denne artikel.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>