Vejen til et langt liv går gennem sund livsstil

Det har været kendt længe, at sundhed og motion er vejen frem til et langt liv. Hvis man vil leve længe, skal man leve sundt, dyrke masser af motion. Det sidste nye er, at motion også hjælper på slidgigt. Selvom man har ondt i leddene, så har det en positiv effekt, hvis man kan trodse smerten og dyrke motion. Motion er hvad der skal til og hvis man kan kombinere det med en sund livsstil, hvor der er rigeligt med grønt og hvor man i øvrige begrænser bl.a. tobak, alkohol og sukker, så er man kommet langt.

80/20 kuren

99,9 % af alle slankekure holder ikke på den lange bane, fordi det er sat for stramt op. Det går i begyndelsen og så langsomt opgiver man missionen om at tabe sig. I stedet for, skal man søge mod en varig kostændring, hvor man ændrer sine vaner til noget man kan holde fast. Så kan man leve med, at man engang imellem forkæler sig selv lidt. 80/20 modellen er god som pejlemærke i den sammenhæng. Hvis du 80 procent af tiden lever op til de krav og forventninger du stiller dig selv i forbindelse med en kur, så må du snyde på de sidste 20 procent. Når du snyder på de sidste 20 procent, betyder det at kuren nemmere kan holdes i længere tid. Du skal naturligvis ikke lave alle de forbudte ting i den periode med de 20 procent, men det er i den periode, hvor du gerne må forkæle dig selv lidt udover, hvad du ellers må. Det kunne f.eks. være et glas rødvin fredag aften eller et stykke chokolade, hvis det er det, man har behov for. Hvis ikke der er plads til ting som disse, engang imellem går man sur i sin kur. Sundhed og motion er så vigtigt for vores helbred og det er heldigvis gået op for mange mennesker. Der bliver motioneret som aldrig før og vi ryger ikke som vi gjorde engang. Det er positivt og lad os håbe tendensen fortsætter. Vi har andre steder i verden, som f.eks. USA hvor man lever mere usundt og hvor folk bliver større og større. Det er et problem i hele samfundet, at vi kæmper med overvægt. Nogle er så overvægtige, at de kan få offentlige støtte til en operation, hvor der bliver suget fedt af kroppen. Men det kræver, at man er ekstraordinær stor. Hvis ikke man er det, så kan man få en operation, men det kræver at man selv betaler for den. Hvis du kæmper for at tabe dig nok, men du ikke kan komme af med alle de kilo du gerne vil, så lån penge til en fedmeoperation. Hvis det kan forlænge dit liv, så har det efter min opfattelse, så stor værdi at prisen er ligegyldig. Vi lever kun én gang og det er med at leve bedst muligt, mens man kan.

Lån til sund livsstil

Den sunde livsstil er du primært selv ansvarlig for, men hvis du tager et lån til både, at ændre kostvaner og til evt. at få foretaget en operation, kan det give den ekstra motivation, således at det er givet godt ud. Jeg tror på, at man fra den ene dag, til den anden, kan tage drastiske beslutninger, der kan ændre ens liv til den gode side. Når du skal vælge et lån, så kig på hvilket beløb der kan gøre en forskel for dig. Kig på hvad der er realistisk, for at du kan komme i gang med din nye livsstil. Derefter skal du også vurdere, hvor længe du vil være om at betale lånet af. Når du indsætter forskellige løbetider i rubrikken på hjemmesiden, vil den månedlige ydelse ændre sig, så du kan vurdere om det er realistisk med det lånte beløb med præcis den løbetid. Der kommer ingen ekstra udgifter derudover, så der kommer ingen ekstra overraskelser. Det er hvad du skal regne med at betale, ved et givent lån i den periode. Man er i det hele taget også nået langt, hvis man kan lade være med at ryge, det er et godt tegn på sundhed. Hvis man holder sig til få sundhedsråd og ellers lytter til sin krop, så kan man opretholde en sund livsstil, hvor der også er plads til at man kan gå lidt udover hvad der er fornuftigt engang imellem, bare man husker at holde sig til 80/20, så er der størst chancen for at man bevarer motivationen i lang tid. Motion og sund kost kan i følge undersøgelser forlænge ens levetid markant, her menes mange år og det er værd at tage med. For hele ens hverdag er det godt, at leve sundt som muligt, for at opleve det nødvendige overskud. Sundhed

Hvis du synes, at vi laver gode artikler, skulle du tage og anbefale os til andre eller skrive en kommentar til denne artikel.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>